Πολιτική|06.03.2024 14:00

Μητσοτάκης στην Ουκρανία: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι και στην ελληνική αποστολή

Newsroom

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό και πολύ κοντά στην ελληνική αποστολή, όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε περισσότερα από 150 μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή, ενώ, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η υπόλοιπη ελληνική αποστολή δεν κινδύνεψαν και δεν υφίσταται κανένα θέμα με την ασφάλειά τους.

Τα πρώτα πλάνα από την έκρηξη

Πώς έγινε η έκρηξη στην ελληνική αποστολή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε έκτακτη επίσκεψη στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην Οδησσό για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας. 

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, που επικαλείται το OPEN, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή της προεδρίας της Ουκρανίας και κοντά στην ελληνική αποστολή ενώ ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Κριμαίας προς την Οδησσό.

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την έκρηξη

Επικαλούμενη πολύ καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές, η Σοφία Φασουλάκη ανέφερε στο OPEN πως η έκρηξη ήταν μακρύτερα από τα 150 μέτρα, όπως αρχικά αναφέρθηκε από τα ουκρανικά μέσα. 

Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι πολύ καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς ώρας κανένας λόγος ανησυχίας. Όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ώρες θα αποχωρήσει από το ουκρανικό έδαφος για να μεταβεί στο Βουκουρέστι, για να παρουσιαστεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν επικοινωνήσει με τις ουκρανικές και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής.

ΟδησσόςΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιέκρηξηειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης