Πολιτική|06.03.2024 18:38

Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στους 12 αμάχους που σκοτώθηκαν σε επίθεση στην Οδησσό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Από πρώτο χέρι είχε τη δυνατότητα να δει αλλά και να βιώσει την ωμότητα του πολέμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Οδησσό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε πολυκατοικία, που χτύπησε ρωσικό drone το Σάββατο, σκοτώνοντας 12 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων 5 παιδιών. Στη θέα των λουλουδιών και των παιδικών παιχνιδιών, που είχαν αφήσει μπροστά από την πολυκατοικία στη μνήμη των θυμάτων, «λύγισε».

Νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη σε μικρή απόσταση από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Ζελένσκι και την αυτοκινητοπομπή της ελληνικής αποστολής. Κανείς από την ελληνική αποστολή δεν κινδύνεψε, ωστόσο όπως τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν η καλύτερη υπενθύμιση ότι στην Ουκρανία βρίσκεται εν εξελίξει ένας «πραγματικός πόλεμος». 

«Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο», ανέφερα χαρακτηριστικά. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίαέκρηξηΟδησσόςειδήσεις τώρα