Πολιτική|12.03.2024 06:15

Ευρωεκλογές με Κασσελάκη πρωταγωνιστή - Τι σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις κάλπες

Νίκος Σβέρκος

Την βαρύτητα εθνικών εκλογών θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης να προσδώσει στην καμπάνια για τις προσεχείς ευρωεκλογές, εξ ου και αναμένεται να έχει συχνή παρουσία στις δραστηριότητες της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις σήμερα και την Πέμπτη, ενώ τον Απρίλιο και τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν τέσσερα ακόμα περιφερειακά συνέδριο και αρκετές ακόμα εκδηλώσεις.

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 19:00 στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος για την φορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Την Πέμπτη, μια ημέρα πριν παρουσιαστεί στη Σπάρτη για την στρατιωτική του θητεία, θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την ευρωπαϊκή διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι και το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική καμπάνια του.

Το σκέλος των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί, όμως, και τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τέσσερα ακόμα περιφερειακά συνέδρια στα πρότυπα εκείνων που έλαβαν χώρα στην Λάρισα και την Κοζάνη. Αυτή τη φορά σειρά θα έχουν η Πάτρα, η Κρήτη, η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται για τον Απρίλιο μια ακόμα εκδήλωση, που θα αφορά το πρόβλημα του στεγαστικού.

Εν τω μεταξύ, στα μέσα Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου, ενώ η αντίστοιχη πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων αναμένεται να κλείσει στις 17 Μαρτίου. Στις προκριματικές εκλογές τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να ψηφίσουν πρόσωπα από τις περιφέρειές τους, καθώς το ψηφοδέλτιο θα έχει γεωγραφικές ποσοστώσεις, καθώς όπως έχει αποφασιστεί οι περιφέρειες θα εκπροσωπούνται αναλογικά στη λίστα που θα αναδείξουν τα μέλη.

Αναζητείται η διαδικασία για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στο μεταξύ τα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου προσπαθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό που έχει σχηματιστεί αναφορικά με τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό που ακόμα κατέχει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και με τον χρόνο υποβολής του πόθεν έσχες. Φοροτεχνικοί και δικηγόροι ξεψαχνίζουν τους σχετικούς νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις, ενόσω από τον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσον αφορά την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασής του, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι όλα θα γίνουν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κείμενη νομοθεσία, ενώ κατά φαινόμενα υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το ζήτημα. Είναι άλλωστε πρωτοφανές πολιτικό πρόσωπο να αναδεικνύεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να είναι εκλεγμένος σε κάποια δημόσια θέση.

ΕυρωεκλογέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης