Πολιτική|12.03.2024 13:58

Μαρινάκης: Οι βασικές απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τις απαντήσεις αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Οι κατηγορίες περί συγκάλυψης είναι βαθύτατα συκοφαντικές»

«Οι κατηγορίες περί συγκάλυψης είναι βαθύτατα συκοφαντικές και ατεκμηρίωτες», υπογράμμισε ο ίδιος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει ένα τραγικό ζήτημα. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στους συγγενείς. Είπε ότι οργίζεται με αυτούς που διακινούν fake news στις πλάτες αυτών των ανθρώπων. Τα συγκεκριμένα ψέματα έχουν διακινηθεί από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και τα έχουν υιοθετήσει και άλλοι. Είναι εκεί που ενώνονται τα άκρα και μαζί λαϊκίζουν με τον χειρότερο τρόπο», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το μπάζωμα υποστήριξε ότι υπάρχει ένας μύθος: «Κρίθηκε υπηρεσιακώς, το είπε ο πρωθυπουργός σήμερα, ότι έπρεπε να έρθουν γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια για να δουν αν υπάρχουν άλλοι συμπολίτες μας που είχαν χάσει τη ζωή τους και να εξαντληθούν οι πιθανότητες έρευνας. Και μάλιστα κάποιοι εκείνες τις μέρες προσπαθούσαν να διακινήσουν άλλα fake news ότι κρύβονται νεκροί», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη σύμβαση 717σημείωσε ότι είναι κάτι που διερευνά η Δικαιοσύνη. Σχετικά με αν αυτό συνδέεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είπε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί, διότι «αν ευσταθούσε αυτός ο ισχυρισμός με βάση τα όσα είπε ο εισαγγελέας έδρας για το Μάτι θα έπρεπε να πάνε κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν έγινε τίποτα».

Τέμπησιδηροδρομικό ατύχημαΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΠαύλος Μαρινάκης