Πολιτική|14.03.2024 14:15

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης δεν απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Mega ξεκαθάρισε ότι «θα κάνουμε αναλυτική κοστολόγηση των προτάσεων του κ. Κασσελάκη. Δεν μας αρέσουν τα λόγια του αέρα με τα οποία άλλωστε η χώρα έχει πληγωθεί πολύ. Με μια πρόχειρη κοστολόγηση, μιλάμε για ένα ακόμα πιο κακοστημένο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κασσελάκης παίρνει τη σκυτάλη απ’ τον κ. Τσίπρα και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Οι πολίτες απαντούν ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε».

Τα πυρά στον Κασσελάκη

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τις επιχειρήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο κ. Κασσελάκης έχει δώσει δέκα διαφορετικές απαντήσεις σε αυτά που οφείλει να γνωρίσει στους πολίτες, δεν απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα, συκοφαντεί τον πρωθυπουργό που κάνει 20 χρόνια τώρα τις αντίστοιχες δηλώσεις και ελέγχεται ετησίως και για το πόθεν και για το έσχες.

Σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού και την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Το άκουσμα τέτοιων πράξεων και υποθέσεων μας προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Ευτυχώς πλέον στη χώρα μας είναι πλήρως αποτυπωμένη η διάκριση των εξουσιών. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραϋπουργείο Δικαιοσύνης που να λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως παραδέχονται αυτοί που κυβέρνησαν την περίοδο 2015-2019. Περιμένουμε το κυρίαρχο δικαστήριο να αποφασίσει.

Αναδεικνύεται και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καταδικαστεί τελικά για βιασμό ανηλίκου θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξης γιατί εφαρμόζεται ο επιεικέστερος χρόνος από την τέλεση της πράξης μέχρι την έκδοση της απόφασης. Αν η ίδια πράξη είχε τελεστεί μετά τις δικές μας αλλαγές στον ποινικό κώδικα, θα είχε αποκλειστική ποινή τα ισόβια».

Παύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΚολωνόςΝέα Δημοκρατία