Πολιτική|15.03.2024 11:10

Παππάς: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την παράδοση «κεντρώο προφίλ με ακροδεξιές αποφύσεις»

Newsroom

Για την υπόθεση Novartis, τις ευρωεκλογές και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του κατά της κυβέρνησης.

«Εργαλειοποίηση του σκανδάλου της Novartis πριν τις ευρωεκλογές»

Αρχικά, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή περί «παρα-υπουργείου στο Μαξίμου που συντόνιζε την έρευνα για την Novartis», ο κ. Παππάς σχολίασε: «Ο κ. Κοντονής ήταν υπουργός, δεν ξέρω, θυμήθηκε μετά από 8 χρόνια πως υπήρχε  παρα-υπουργείο στο υπουργείο του; Η Novartis ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο, το έχει ομολογήσει η Novartis, έχει πληρώσει πρόστιμο για αυτό».

«Είμαστε στους τελευταίους γύρους πριν τις ευρωεκλογές, σε αυτές κρίνεται εάν η συμμαχία δεξιάς – ακροδεξιάς στην Ευρώπη και  στην Ελλάδα θα μπορεί να παραβιάζει το κράτος δικαίου. Η εργαλειοποίηση εκ των υστέρων και μετά από 8 χρόνια περιστατικών της δικής μας διακυβέρνησης, εμπίπτει σε μια προσπάθεια ισοφάρισης θεμελιωδών, σκανδαλωδών παραβιάσεων των κανόνων του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε.

«Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παραδοσιακές σχέσεις με την ακροδεξιά»

Ακόμη, αποκάλεσε τον Μάκη Βορίδη «ακροδεξιό και διάκονο του εγχώριου φασισμού», ενώ συνέχισε λέγοντας πως:

«Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παραδοσιακές σχέσεις με την ακροδεξιά, από την εποχή του κ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν πρωτοπαλίκαρο του κ. Μητσοτάκη, αποχώρησε από την ΝΔ όταν βγήκε ο Καραμανλής και πριν τις εκλογές γύρναγε τα τηλεοπτικά παράθυρα και μας έλεγε πως είναι παγκόσμιος ηγέτης ο Κυριάκος. Την ίδια γραμμή ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι συνεχιστής μιας παράδοσης, η οποία θέλει κεντρώο προφίλ με ακροδεξιές αποφύσεις. Και ο πατέρας Μητσοτάκης είχε την ίδια ακριβώς τακτική, είχε ενάρετες σχέσεις με την ελληνική ακροδεξιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έφερε και στην διοίκηση της ΝΔ. Ο Βορίδης, ο Γεωργιάδη, τι είναι αυτοί;».

«Ενισχυθήκαμε μετά το Συνέδριο»

Ερωτώμενος στη συνέχεια για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «ενισχυθήκαμε μετά το Συνέδριο και νομίζω πως αποδεικνύεται σοφή η απόφαση του Συνεδρίου να μην πάμε σε προεδρική εκλογή. Γιατί αν είχαμε πάει, δεν θα είχαμε δώσει συγκροτημένα τη μάχη για το άρθρο 16».

Όπως είπε ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα συλλογικό, των μελών. Τα μέλη θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες ποιο θα είναι το ευρωψηφοδέλτιό μας, θα πάνε μαζικά στις κάλπες σε προκριματική εκλογή».

Για την συνάντηση Κασσελάκη – Τσίπρα, σχολίασε πως «τους τιμά που έχουν μια σχέση συνεχούς επαφής. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και από τις δύο πλευρές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές»

Για τις ευρωεκλογές είπε ακόμη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Είναι η μόνη δύναμη. Το ΚΚΕ από τις προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορεί να την κάνει γιατί έχει αποδείξει πως όταν ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι, αποσύρεται. Και το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει δείξει πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική δύναμη στη ΝΔ. Έχει φανεί πως από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης έχει την δυνατότητα να τσιμπολογάει στελέχη. Συνεπώς, αν κάποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρει που θα βρει την ψήφο του την επόμενη ημέρα».

Τέλος, για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε πως «δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη συζήτηση. Η ΝΔ πιστεύει πως με αυτό μπορεί να κερδίσει πόντους».

Νίκος ΠαππάςNovartisειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕυρωεκλογές