Πολιτική|17.03.2024 19:28

Ευρωεκλογές: Η υποψηφιότητα Μπελέρη συζητείται στη ΝΔ - Αγωγή κατά του ΥΠΕΣ από απόδημο

Newsroom

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των Ευρωψηφοδελτίων τους βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων καθώς οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι είναι στα σκαριά μία έκπληξη, διότι στην γαλάζια παράταξη συζητούν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η εικόνα για την υποψηφιότητα Μπελέρη στις Ευρωεκλογές θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη, οπότε το αλβανικό δικαστήριο θα αποφασίσει για τους όρους κράτησής του. Μιλώντας στο OPEN, ο αδερφος του Φρέντι Μπελέρη τόνισε ότι «θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τον δήμο της Χειμάρρας» και τόνισε ότι ο στόχος είναι «να βγάλουμε μία ώρα νωρίτερα τον δήμαρχο Χειμάρρας έξω από τη φυλακή».

Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου από απόδημο για την διαρροή Ασημακοπούλου

Πάντως στη Νέα Δημοκρατία ακόμα προκαλεί φθορές η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς κατατέθηκε από απόδημη Ελληνίδα της Ολλανδίας, η πρώτη αγωγή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για την υπόθεση των διαρροών. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε email από το γραφείο της κυρίας Ασημακοπούλου σε ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε δηλώσει για να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές και όχι σε λίστα Ευρωεκλογών.

Η μήνυση στρέφεται κατά του υπουργείο Εσωτερικών διότι δεν διαφύλαξε τα προσωπικά δεδομένα της καταγγέλλουσας και όχι κατά της κυρίας Ασημακοπούλου.

Οι γαλάζιες υποψηφιότητες που έχουν κλειδώσει

Την ίδια ώρα πάντως το  Μέγαρο Μαξίμου ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μιας πιθανής υποψηφιότητας Μπελέρη, ενώ όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 6-7 Απριλίου.

Κλειδωμένες θεωρούνται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες του Πύρρου Δήμα, του Γιώργου Αυτιά, της Βούλας Πατουλίδου και της Μαρίας Σπυράκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Αξιολόγηση βιογραφικών από Κασσελάκη στο στρατόπεδο

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης θα αξιολογήσει βιογραφικά υποψηφίων ακόμα και μέσα στο στρατόπεδο της Θήβας, όπου και βρίσκεται. Σίγουρες πάντως θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Δώρας Αυγέρη, του Γιώργου Τσίπρα και του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά.

Οι κλεισμένοι του ΠΑΣΟΚ και το όνομα του Ζαγοράκη

Στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ήδη τρία ονόματα από την γενιά των 40άρηδων και πιο συγκεκριμένα τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά, την εκπαιδευτικό Μαρία Δαφέρμου και την μηχανικό Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Στην λίστα θα είναι επίσης ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου και ο Γιάννης Μανιάτης, ενω στο τραπέζι έχει πέσει το τραπέζι το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη που επί χρόνια υπήρξε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΣΟΚευρωεκλογές 2024Φρέντυ ΜπελέρηςΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΆννα Μισέλ Ασημακοπούλουυπουργείο Εσωτερικών