Δένδιας: Συνάντηση με τον Ουκρανό υπ. Άμυνας για ελληνική στρατιωτική βοήθεια
NewsroomΣτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η παροχή αμυντικού υλικού και εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συνεργασία ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα της χώρας.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι αποτελεί θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματος της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της.
Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Νίκος Δένδιας είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, Γαλλίας, Sebastien Lecornu, Γερμανίας, Boris Pistorius και τον Υφυπουργό Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey.
- Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»
- «Δεν πρόκειται να συμβεί»: Γιατί η πετρελαϊκή συμφωνία του Τραμπ με τη Βενεζουέλα δεν θα ρίξει τις τιμές
- Θερμή «παράταση» του καλοκαιριού: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 11 Σεπτεμβρίου - Η πρόγνωση Κολυδά
- Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που όχημα σαφάρι με τουρίστες «βουτά» σε ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους