Πολιτική|20.03.2024 09:36

Live η συζήτηση στην Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, από την Ολομέλεια στη Βουλή.

Δείτε live:

Η διαδικασία

Σήμερα, πάντως, η διαδικασία δεν προβλέπει καν ψηφοφορία ενώ, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βρεθεί στην αίθουσα της Ολομέλειαςκαι θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:30 και η συζήτηση επί του πορίσματος θα οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών- βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και τον ανεξάρτητο βουλευτή που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

ειδήσεις τώραΤέμπηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήολομέλεια