Πολιτική|04.04.2019 07:25

ΚΙΝΑΛ: Συστράτευση των βουλευτών στη μάχη της ευρωκάλπης

Φώφη Γιωτάκη

Εξωστρεφείς δράσεις με ισχυρό «αποτύπωμα» στις δημόσιες αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από τους βουλευτές του κόμματος. Η κυρία Γεννηματά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα «υπενθυμίσει» στους βουλευτές που διεκδικούν έτσι κι αλλιώς την επανεκλογή τους ότι είναι ταυτόχρονα και στελέχη στην πρώτη γραμμή της μάχης – που σημαίνει, σύμφωνα με συνεργάτες της, ότι πρέπει να στηρίξουν με καθημερινές πρωτοβουλίες τους την προεκλογική εκστρατεία, τόσο του κόμματος ανά την Ελλάδα όσο και των υποψηφίων στις ευρωπαϊκές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ενότητα και συσπείρωση»

«Το μήνυμα του Συνεδρίου ήταν ξεκάθαρο: ενότητα και συσπείρωση προς τον κοινό στόχο» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι μέσα στο προσεχές διάστημα οι βουλευτές θα κληθούν να σηκώσουν σημαντικό βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, με ορίζοντα κατ’ αρχάς τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών συμμετέχουν σε κλιμάκια που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, συνοδεύουν συχνά την πρόεδρο στις επισκέψεις της στο Λεκανοπέδιο και στην περιφέρεια και προετοιμάζουν την ατζέντα εστιάζοντας κάθε φορά σε ένα κεφάλαιο από το «Σχέδιο Ελλάδα» του ΚΙΝΑΛ.

Οι βουλευτές, εν τω μεταξύ, είναι οι πρώτοι άνθρωποι που εισπράττουν τα μηνύματα των πολιτών από τις εκλογικές τους περιφέρειες – και ταυτόχρονα επιχειρούν να μεταφέρουν τα μηνύματα του κόμματος προς τους πολίτες. Αυτή η αμφίδρομη σχέση είναι, κατά πολλούς, για την προεκλογική περίοδο μια ευκαιρία προσέγγισης των προοδευτικών ψηφοφόρων και δη αυτών που παραμένουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι άπαντες -βουλευτές και στελέχη- να κατευθυνθούν άμεσα στη μάχη των ευρωεκλογών, συνδράμοντας τον δύσκολο αγώνα των υποψηφίων που αναζητούν «σταυρούς» ανά την επικράτεια.

Οι προβλέψεις πάντως που κάνουν είναι μόνο αισιόδοξες. Βλέπουν διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές και ένα δυνατό αποτέλεσμα και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Στον ίδιο τόνο κινήθηκε χθες, για παράδειγμα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, που προέβλεψε ότι το κόμμα του θα ξεπεράσει τη Χρυσή Αυγή σε εκλογικό ποσοστό και θα παίξει καθοριστικό ρόλο μετά τις εκλογές.

«Μετέωρες οι Γέφυρες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση, είναι πολύ στριμωγμένος. Οι “Γέφυρες” είναι μετέωρες, έχουν τη συμπάθειά μας ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Δανέλλης, αλλά αυτήν τη φορά δεν θα τους ευνοήσει η τύχη» δήλωσε με περιπαικτικό ύφος στον Νews 24/7 ο κ. Κεγκέρογλου, παρατηρώντας ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές τον Οκτώβριο, αλλά δεν αποκλείεται να τις κάνει νωρίτερα, «κάτι που δείχνει η επίσπευση της ανακίνησης δήθεν σκανδάλων». Το σίγουρο είναι ότι η Φώφη Γεννηματά προσανατολίζεται στο να συγκαλέσει άμεσα και τη νέα Κεντρική Επιτροπή για την εκλογή γραμματέα (του Μ. Χριστοδουλάκη) και την ανάθεση ρόλων και ευθυνών σε όλα τα μέλη του οργάνου, στο οποίο συμμετέχουν και οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.

ΚΙΝΑΛΕυρωεκλογές