Πολιτική|20.03.2024 14:29

Τέμπη: Κόντρα Φάμελλου-Βορίδη στην Ολομέλεια - «Γιατί δεν καταθέτετε πρόταση προανακριτικής;»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το πόρισμα της επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σήκωσε το γάντι στον Φάμελλο λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται από την μια ως «διαπρύσιος κήρυκας επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει ποινικές ευθύνες, από την άλλη όμως δεν καταθέτετε πρόταση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής».

«Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζει τους νόμους της»

Απαντώντας ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε, προς τον κ. Βορίδη, ότι «δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζει τους νόμους της». «Είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ηθικό και πολιτικό δίλημμα. Ενώ έχουμε ενδείξεις, αποδείξεις και για τις παραλείψεις που συνδέονται αιτιωδώς με το έγκλημα των Τεμπών, αν καταθέσουμε αίτημα έχετε προαποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα. Αυτό το κάνατε ήδη μια φορά» είπε.

Και συνέχισε: «Εμείς λέμε να πάρει μια απόφαση και να πει η Δικαιοσύνη να ελέγξει όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Η απόδειξη για το όχι είναι η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ολομέλεια, η οποία αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τις οικογένειες των θυμάτων, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία. Υπηρετείτε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης».

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν κρίνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες αλλά δεν καταθέτει πρόταση για προανακριτική Επιτροπή. «Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα γιατί πρέπει να πείτε αδικήματα να περιγράψετε, να κάνετε μια εξειδικευμένη ποινική συζήτηση και εσείς δεν αναλαμβάνεται την ευθύνη της προτάσεως», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑΣωκράτης Φάμελλοςειδήσεις τώραΜάκης ΒορίδηςΤέμπηΝέα Δημοκρατία