Πολιτική|20.03.2024 19:06

Βελόπουλος: Αντιδράσεις από αναφορά για τον Κασσελάκη και κόντρα με τη Δούρου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου στη Ρένα Δούρου και την υπόθεση της Μάνδρας αρκούσε για να ανάψουν τα αίματα στη Βουλή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη «πως διχάζει την κοινωνία».

«Να πάει σε τζαμί με τον Τάιλερ»

«Στο UPFRONT INTIATIVE είπε: «το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει ο Μητροπολίτης να με βγάλει έξω αν θέλει». Την ίδια ώρα δηλώνει άθεος και άθρησκος. Δεν μπορεί να είναι χριστιανός, αφού παντρεύεται άντρα δεν ακολουθεί τους κανόνες της Εκκλησίας. Αν ο κος Κασσελάκης θέλει να πάει σε ένα χώρο λατρείας, ας πάει σε ένα τζαμί, μαζί με τον Τάϊλερ» είπε, με την Ρένα Δούρου να σηκώνεται από το έδρανό της και να διαμαρτύρεται. «Ακούστε κυρία Δούρου επειδή δια της παραγραφής αθωωθήκατε για τη Μάνδρα, δεν θα μου βγάζετε γλώσσα», ισχυρίστηκε ο κ. Βελόπουλος, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να διαμαρτύρεται.

Μάλιστα, λίγο αργότερα στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης η Ρένα Δούρου αποκατέστησε την αλήθεια: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός δεν σέβεται ούτε το δικό του ακροατήριο, είμαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω ότι η αθώωσή μου στην συγκεκριμένη υπόθεση προέρχεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο συνεδριάζοντας ύστερα από πολύμηνη και κοπιώδη δικαστική διαδικασία επί της ουσίας, έκρινε ότι κακώς μου είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και με κήρυξε αθώα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απολύτως “τεχνικός” λόγος ή παραγραφή για την αθώωσή μου, η οποία είναι επί της ουσίας της υπόθεσης», ανέφερε.

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στο ακροδεξιό χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα του κυρίου Βελόπουλου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

«Η τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη χλεύη της κοινωνίας», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρένα ΔούρουΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώρα