Πολιτική|21.03.2024 13:29

Απάντηση Μαρινάκη για την απουσία Μητσοτάκη: «Δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απάντηση στις κατηγορίες περί κρυψίματος του πρωθυπουργού από την διαδικασία της συζήτησης του πορίσματος για τα Τέμπη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να κρυφτεί και σε κάθε ευκαιρία απαντά για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θέλει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν όλες οι κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι και σε προηγούμενες συζητήσεις επί πορισμάτων προκαταρκτικής συζήτησης της Βουλής δεν ήταν παρών. Συγκεκριμένα, τόνισε, τον Ιούλιο του 2020 για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον Ιούλιο του 2021 για τον κ. Παππά. Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει σε τέτοιες διαδικασίες της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε τα πυρά του προς την αντιπολίτευση καταγγέλλοντας ότι «κτίζουν αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης και προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν μια διαδικασία που δεν τιμά καθόλου τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση που δεν βοηθάει στην ανεύρεση της αλήθειας, δικαιώνει την επιλογή του πρωθυπουργού να μην παρευρεθεί».

Ο Σπίρτζης ζητά έρευνα «εκ του ασφαλούς»

Ταυτόχρονα ο κ. Μαρινάκης σχολίασε και την απουσία Καραμανλή από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής: «Είναι προσωπική απόφαση η παρουσία ή η απουσία κάποιου. Ο κ. Καραμανλής εκλήθη στη διαδικασία, όπως προβλεπόταν, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, έδωσε τις δικές του απαντήσεις και προσκόμισε τα δικά του στοιχεία, ήταν ένας εκ των βασικών μαρτύρων. Αυτή ήταν η δική του υποχρέωση έναντι της Επιτροπής».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επιστολή Σπίρτζη για τη σύσταση ειδικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθούν οι ευθύνες του για την 717 είπε ότι ο πρώην Υπουργός γνωρίζει πως η συγκεκριμένη διαδικασία για τον ίδιο, λόγω του ότι ισχύει η αποσβεστική διαδικασία, δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες. «Το κάνει εκ του ασφαλούς», κατέληξε.

ΒουλήΠαύλος ΜαρινάκηςΤέμπηΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα