Πολιτική|26.03.2024 12:18

Πρόταση δυσπιστίας: Επικοινωνία Ανδρουλάκη με Φάμελλο, Κωνσταντοπούλου, Χαρίτση, Κουτσούμπα

Newsroom

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη, είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρωί της Τρίτης.

Επικοινωνία με Φάμελλο, Κωνσταντοπούλου, Χαρίτση, Κουτσούμπα 

Σύμφωνα με πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης, ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σήμερα κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται να κατατεθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη η πρόταση δυσπιστίας, μετά τις νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αφενός δεν πρόκειται να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης (η διαδικασία πάντως θα είναι η ίδια) αφετέρου θα ζητήσει η συζήτηση να ξεκινήσει σήμερα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, με τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά έχουν εμφανιστεί θετικοί και έτσι θα συγκεντρωθούν οι 50 υπογραφές που απαιτούνται με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει κανένα αντίκρισμα. Αντίθετα, θα συσπειρώσει τη ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές», τόνισε η Ελληνική Λύση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πουν «ναι» στην πρόταση, ενώ στελέχη της Νέας Αριστεράς θύμιζαν με νόημα ότι για μικροκομματικούς λόγους δεν στηρίχθηκε η αντίστοιχη πρόταση του Αλ. Χαρίτση, η οποία υποβλήθηκε δημόσια πριν από λίγες ημέρες. Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε «έχει προσκαλέσει όλα τα Κόμματα να κάνουν σχετικές ενέργειες από τις 7 Μαρτίου, με πρόταση μομφής στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπή» ενώ η Νίκη τόνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί νέα εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών.

ΠΑΣΟΚΤέμπηπρόταση μομφήςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςπρόταση δυσπιστίας