Πολιτική|26.03.2024 17:27

Ανδρουλάκης για πρόταση δυσπιστίας: Συνήθεια της ΝΔ η συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την λογική πίσω από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εξήγησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. «Αναλαμβάνω μια κρίσιμη θεσμική πρωτοβουλία γιατί η ΝΔ έχει κάνει συνήθεια της τη συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου. Σε μια σειρά από σκάνδαλα βιώνουμε το ίδιο μοτίβο, διαφθορά συγκάλυψη ατιμωρησία», είπε και προσέθεσε: « Σε κάθε αποτυχία η πολιτική σας επιλογή να κρύβεται την αλήθεια αντί του δύσκολου δρόμου της ευθύνης. Πλήττεται τους θεσμούς και απαξιώνετε την πολιτική». 

Πρέπει να μπει ένα φραγμός στη θεσμική παρακμή

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη στα άδεια έδρανα πριν από λίγες μέρες είχα επισημάνει ότι η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει τη πολιτική χρεωκοπία της κυβέρνησης. « Στις 28 Φεβρουαρίου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο τόπος αλλοιώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ζητήσαμε προανακριτική επιτροπή και είπατε όχι. Στην εξεταστική αποκλείστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες. Μάλιστα, είχατε το θράσος να αποκλείσετε ακόμη και τη Μάγδα Γεροντίδου. Καταθέσατε ένα πόρισμα εκατοντάδων σελίδων που αποδίδεται την πλήρη ευθύνη σε ανθρώπινο λάθος. Αγνοείται το πόρισμα της 3μελους επιτροπής εμπειρογνωμόνων», συμπλήρωσε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική μνεία στο δημοσίευμα του Βήματος. «Προχθές είχαμε ένα νέο γεγονός. Ένα δημοσίευμα ανέδειξε ότι λίγες ώρες μετά τοπ ατύχημα και η Ελλάδα θρηνούσε, η μόνη αγωνία κάποιων στην κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Πως θα ενισχυθεί με τον πιο θλιβερό τρόπο πως φταίει ο σταθμάρχης, που ήταν δικό σας ρουσφέτι», σημείωσε και αναρωτήθηκε πως πριν οι συνομιλίες παραδοθούν στη δικαιοσύνη και την αστυνομία τις επεξεργάστηκαν και τις διοχέτευσαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης,. «Ποιος είχε την προτεραιότητα να παρέμβει στο υλικό. Ποιος είχε πρόσβαση πριν την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Κι όλα αυτά για να ενισχύσει τη θεωρία περί ανθρώπινου λάθους», αναρωτήθηκε. 

Κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η υπονόμευση είναι έργο της παρέας του Μαξίμου, οι οποίοι οργάνωσαν  τις υποκλοπές και πήραν απόρρητα προσωπικά δεδομένα εκλογέων εξωτερικού. «Οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλουν τη χώρα μας και την απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να απαντήσουμε. Ο Ελληνικός Λαός  ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.  Σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 2 καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με τις υπογραφές   από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή, «θα έρθει εδώ για να απολογηθεί». Όχι, όπως είπε, μόνο για το έγκλημα αλλά για ότι άλλο προβάλει τους θεσμούς στη χώρα μας. «Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα και να αποφεύγει τη λογοδοσία. Πρέπει να μπει ένα φραγμός στην αλαζονεία και την ασυδοσίας και να σταματήσουμε τη θεσμική παρακμή», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

Βουλήειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατίαπρόταση δυσπιστίαςΝίκος Ανδρουλάκης