Πολιτική|26.03.2024 21:11

Πρόταση δυσπιστίας - Βορίδης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Δεν σας χαρίζουμε την ανθρώπινη ευαισθησία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Υπουργός Επικρατείας Μάκη Βορίδης, απαντώντας στους εισηγητές των δύο κομμάτων στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

«Είδα εισηγητή σε μια πρόταση δυσπιστίας που αφορά το κράτος δικαίου και το θέμα της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης τον κ. Παππά. Δηλαδή απ’ όλους επιλέξατε τον κ. Παππα; . Κρίμα να μην έχει εκλεγεί ο Παπαγγελόπουλος  να είναι η δεύτερη σας επιλογή. Να είναι ολοκληρωμένο το κράτος Δικαίου», τόνισε ο κ. Βορίδης, ζητώντας από ένα κόμμα «που έχει δύο καταδικασμένους και που ο αρχηγός του έχει ομολογήσει διαδικασίες στησίματος», χαμηλότερους τόνους.

Ο Υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι κατά της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κατά του Κοινοβουλίου. «Δεν σας άρεσαν οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου με τα πορίσματα και μέμφεστε γιατί δεν σας άρεσαν οι απόψεις της. Τι ακριβώς σχέση έχει αυτό με πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης;», αναρωτήθηκε.

«Κακώς κρατείτε δηλαδή ο σταθμάρχης;»

Σύμφωνα με τον ίδιο η Βουλή ζει ένα de ja vυ, μια επανάληψη της συζήτησης επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.  «Αυτό σήμερα είναι πρόταση δυσπιστίας που δεν έχει κυβερνητικά πεπραγμένα», είπε και αναρωτήθηκε «του ξανάρθαν στο μυαλό όλα του Νίκου Ανδρουλάκη και τώρα είπε ότι είναι η ώρα για πρόταση δυσπιστίας.  Γιατί το μόνο πρόσθετο είναι το άρθρο στο Βήμα όπου επαναλαμβάνει ζητήματα λελυμένα εδώ και ένα χρόνο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βορίδης επέμεινε ότι είναι  συγκλονιστικό πως η αντιπολίτευση θεωρεί πως  έγινε μονταζιέρα δήθεν για να αναδειχθεί το ανθρώπινο λάθος. «Η άποψή σας είναι ότι δεν έχει υπάρξει ανθρώπινο λάθος. Κακώς κρατείτε δηλαδή ο σταθμάρχης;», αναρωτήθηκε  και συμπλήρωσε: « Αν συμφωνούμε ότι έχει συντρέξει ανθρωπινό λάθος και να δούμε τα άλλα. Δηλαδή έγινε μοντάζ για να καταλήγουμε στο αποτέλεσμα που όλοι συμφωνούμε ότι έγινε ανθρώπινο σφάλμα».

Αφού έκανε λόγο για παράλογα επιχειρήματα αναρωτήθηκε από που προκύπτει η εμπλοκή του πρωθυπουργού ή οποιοδήποτε άλλου. Απαντώντας ο ίδιος είπε ότι προκύπτει από την ανάγκη να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής εκμεταλλεύσεως. «Ψέματα χαλκεύσεις συκοφαντίες, υποψίες, υπαινιγμοί. Αυτό είναι η πολιτική σας μέχρι σήμερα. Θα έπρεπε όλοι να προσεγγίζουμε τέτοια ζητήματα με σεβασμό χωρίς να δημιουργούμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν» είπε και σημείωσε ότι «την ανθρώπινη ευαισθησία δεν σας τη χαρίζουμε»!

πρόταση μομφήςπρόταση δυσπιστίαςΜάκης ΒορίδηςσταθμάρχηςΤέμπηΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ