Πολιτική|27.03.2024 13:40

Κουτσούμπας για πρόταση δυσπιστίας: Καταθέτουμε στη Βουλή τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Καταθέτουμε εδώ μέσα στη Βουλή τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά, μαζί με το λαό, την ελληνική νεολαία, το εργατικό – λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις συνέπειες της», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η μομφή του ΚΚΕ αφορά το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης: «Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί, την ίδια ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, αυτή εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει αναλάβει ή θέλει να αναλάβει περισσότερο ρόλο πρωτοπαλίκαρου στην ΕΕ, προκειμένου να αυξηθούν οι ήδη υπέρογκες πολεμικές δαπάνες, που τροφοδοτούν τη διαιώνιση του πολέμου. Δαπάνες που, είτε με ευρωομόλογο είτε αλλιώς, θα τις πληρώσουν, όπως πάντα, οι λαοί».

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας». Εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει».

«Είναι προφανές ότι από την πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας που υπογράφουν, προσπαθούν να αποκομίσουν συγκεκριμένα πολιτικά οφέλη. Τα τελευταία διαγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα ματς που μάλλον δεν έχει όρεξη να το παρακολουθήσει κανείς, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον συγκεκριμένο χώρο, για να μπορεί να παίζεται έτσι κάπως το παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής, να εγκλωβίζεται η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

πρόταση δυσπιστίαςΚΚΕειδήσεις τώραΔημήτρης Κουτσούμπαςπρόταση μομφήςκυβέρνηση