Πολιτική|27.03.2024 15:12

Βουλή: Καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Όχι» στην πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να πει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. Μιλώντας τα ξημερώματα στη Βουλή υπογράμμισε ότι η επιτροπή αυτή δυσπιστίας εμένα με βρίσκει αντίθετο.

Τι δήλωσε

«Και με βρίσκει αντίθετο για τον λόγο ότι παρατήρησα, μετά τεταμένης προσοχής, τα κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συλλήβδην της Αριστεράς να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να επιχειρούν υπό τα δικά τους κομματικά οματογυάλια κατ’ ουσίαν να σφετεριστούν και να οικειοποιηθούν τον ανθρώπινο πόνο. Επιχείρησαν και αποπειράθηκαν μια μορφή διαστρέβλωσης του θεσμού, κατά την ταπεινή υποκειμενική νομική μου γνώμη», είπε ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια  καταχρηστική επίκληση και προσφυγή στον θεσμό της επιτροπής δυσπιστίας. «Και είναι -και αιτιολογώ- καταχρηστική διότι δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του Συντάγματος, αλλά και του Κοινοβουλευτικού Κώδικα, υπό ποια έννοια; Είναι μια προδήλως νόμου αβάσιμη και παντάπασιν ουσία αβάσιμη πρόταση, διότι πάσχει αφενός, αοριστίας και εξ ετέρου, δεν περιέχει ακριβή και σαφή θεμελιωτικά στοιχεία, τα οποία συνοδεύονται με τα θέματα, βάσει των οποίων να υπάρχει μια ενάργεια, μια σαφήνεια», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

βουλευτήςειδήσεις τώραπρόταση δυσπιστίαςΣπαρτιάτες