Πολιτική|28.03.2024 14:40

Μαρινάκης: Δεν θα πάει τελικά στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν είθισται ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο. Έγινε μια προσπάθεια, αλλά επειδή οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται δεδομένου ότι ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ στο οποίο θα πρέπει να είναι παρόν, δεν κατέστη εφικτό να πάει στην γιορτή αυτή. Αυτό πάντως δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι σχέσεις Ελλάδος και ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι αύριο, Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό συνέβη, γιατί παρά τις μεγάλες, διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση απασχόλησης κατά περίπου 400.000 νέων θέσεων εργασίας και στην πραγματική αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 6,1%», σημείωσε.

«Πυροτέχνημα» η πρόταση δυσπιστίας

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την πρόταση δυσπιστίας μίλησε για πυροτέχνημα. «Πυροτέχνημα η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθεί να κτίσει αφήγημα», είπε και κάλεσε την αντιπολίτευση να συντάξει κατηγορητήριο αν υπάρχουν στοιχεία.

Τέλος, αναφορικά με την συνεννόηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ που βέβαια διέψευσε ο Νίκος Παππάς είπε ότι «Μέχρι χθες νομίζαμε ότι τα κομμάτια του παζλ ήταν δύο, το δημοσίευμα του βήματος και η πρόταση δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη. Τελικά, είναι τρία, το τρίτο το αποκάλυψε ο κ. Παππάς και είναι η προσυνεννόηση των κομμάτων. Όσο μιλάνε, αποκαλύπτονται. Πολλές φορές η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει ότι μεγαλώνει το άθροισμα δυναμικής. Όταν προσθέτεις το μηδέν στο μηδέν, τότε το άθροισμα είναι μηδέν».

Παύλος ΜαρινάκηςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΗΠΑ