Πολιτική|30.03.2024 06:15

Στέφανος Κασσελάκης: Επικοινωνιακό «ντεμαράζ» για να κρατήσει τα νούμερα των δημοσκοπήσεων

Νίκος Σβέρκος

Σε «αντεπίθεση» με συνεντεύξεις και περιοδείες θα επιδοθεί τις προσεχείς ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ουσιαστική ολοκλήρωση της σύντομης στρατιωτικής του θητείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει ήδη από καιρό να πάρει πάνω του την εκστρατεία του κόμματος για τις ευρωεκλογές, ενώ εχτές ανακοινώθηκε η λίστα με τα 90 πρώτα ονόματα υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές, που περιλαμβάνει αρκετούς πρώην βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος.

Επανακάμπτει μακριά από τις πολιτικές παγίδες

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεγε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας να υποβαθμίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δεν ήταν λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεαν την τοποθέτησή του με την απουσία του από την Βουλή. Ορισμένοι, πιο κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, άφηναν εκείνες τις ημέρες να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά άδραξαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την απουσία Κασσελάκη ώστε να απολαύσουν προβολής μέσα από μια διαδικασία που ο ίδιος αποκάλεσε «κοκορομαχία».

Άλλα στελέχη, που δεν ενστερνίζονται τις απόψεις Κασσελάκη, έβλεπαν στην αντίδρασή του πικρία για το γεγονός ότι έχει αποτύχει επανειλημμένα να γίνει βουλευτής και κατ’ επέκταση να αντιπαρατεθεί ο ίδιος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός ήταν και ο λόγος, που σύμφωνα με αυτά τα στελέχη ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε αναρτήσεις κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού τριημέρου σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει ότι ο ίδιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ουδείς άλλος.

Εν τέλει ο Στέφανος Κασσελάκης διαψεύστηκε για τα περί «ανούσιας συζήτησης, που δεν θα έχει αποτέλεσμα» όπως χαρακτηριστικά έλεγε σε συνεργάτες του, καθώς το Μαξίμου κλονίστηκε στο τέλος της κοινοβουλευτικής συζήτησης και είδε δυο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να περνούν την έξοδό του.

Όλα αυτά, βέβαια, ανήκουν στο παρελθόν και ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να επανέλθει στα δημόσια πράγματα. Γι αυτό επέλεξε η πρώτη του συνέντευξη να δοθεί την Κυριακή στην Ναταλία Γερμανού, ενόσω ο ίδιος είναι ακόμα τυπικά στρατιώτης. Η έγνοια του να ανακτήσει θετικό επικοινωνιακό έδαφος φαίνεται και από το γεγονός ότι επέλεξε να φιλοξενηθεί τάχιστα σε μια εκπομπή “info-tainment”, ώστε να αποφύγει πιεστικές πολιτικές ερωτήσεις για τους διεθνείς παρατηρητές. Το συγκεκριμένα θέμα πλέον «θάβεται» από τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξέτρεψε τη συζήτηση από την ουσία της τραγωδίας των Τεμπών.

Το στοίχημα των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πυκνώσει ανάλογες εμφανίσεις του τις επόμενες 70 ημέρες μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών. Έχει θέσει άλλωστε στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει ικανοποιητικό αριθμό μελών του που θα συμμετάσχουν στις υβριδικές προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου στις 14 Απριλίου. Εχτές, μάλιστα, δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα 90 ονόματα υποψηφίων αυτών των εκλογών, με τα πιο «τρανταχτά» από αυτά να ανήκουν σε πρώην βουλευτές και αποτυχόντες πολιτευτές των εθνικών εκλογών.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες έχουν ήδη ξεκινήσει τις εκστρατείες τους, με κάποιους μάλιστα να έχουν κατασκευάσει ακόμα και ιστοσελίδες. Στον κατάλογο που δημοσιοποίησε η Κουμουνδούρου βρίσκει κανείς τους υποψηφίους στις εκλογές Μάριο Αθανασίου, Τζένη Αρσένη, Ευάγγελο Αντώναρο, Δώρα Αυγέρη, Άννα Βαγενά, Παναγιώτα Δριτσέλη, Σοφία Κομηνέα, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Σοφία Μπεκατώρου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριο Κάτση, Μυρτώ Κοροβέση, Γιώργο Τσίπρα, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Νικόλα Φαραντούρη. Επίσης υποψήφιοι είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, η podcaster Δώρα Τσαμπάζη, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παναγιώτου και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ρόμπερτ Πεφάνης.

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςδημοσκοπήσειςΣΥΡΙΖΑ