Πολιτική|02.04.2024 13:40

Φάμελλος: Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τη Νέα Δημοκρατία να υπερψηφίσει την πρόταση- κατηγορητήριο εναντίον του Κώστα Καραμανλή κάλεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Όπως είπε αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλης της αντιπολίτευσης «να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών» και για το λόγο αυτό αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και  των οικογενειών των θυμάτων και επιζήσαντες, για τις συστηματικές αποτυχίες και τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική ασφάλεια, που οδήγησαν στην απώλεια 57 ανθρώπων.

Πυρά σε Καραμανλή-Μητσοτάκη

«Δεν είναι μόνο όμως το Ευρωκοινοβούλιο. Η κοινωνία η ίδια δεν θέλει να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν πιστεύει ότι είστε αμερόληπτοι. Η κοινωνία κατανοεί απόλυτα τα πολιτικά σας κίνητρα και την κομματική σας ιδιοτέλεια», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας η ΝΔ είχε μια ευκαιρία και την κλώτσησε. «Ο κ. Μητσοτάκης αντί δεν αναγνώρισε ψήγμα ευθύνης στον  κ. Καραμανλή, αλλά κατηγόρησε εμάς ότι  εκμεταλλευόμαστε την τραγωδία των Τεμπών.  Και την επόμενη ημέρα στο ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής διατύπωσε την προκλητική δικαιολογία ότι δεν είχε καμία προειδοποίηση ότι δεν θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα. Δηλαδή ένα μικρότερο θα το άντεχε η συνείδησή του; Αλλά το προκλητικό είναι ότι είχε στα χέρια του έγγραφο του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Τσαλίδη, που προειδοποιούσε για ορατό κίνδυνο συμβάντος μεγίστης σοβαρότητας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θεωρία ότι το δυστύχημα των Τεμπών είχε ως μόνη αιτία το ανθρώπινο λάθος», προσέθεσε. 

Αφού αναφέρθηκε στις πρόσφατες παραιτήσεις των κκ Παπασταύρου και Μπρατάκου επισήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο πολύπλοκο. «Ούτε παράκεντρο εξουσίας υπάρχει. Πολύ ισχυρό κέντρο εξουσίας υπάρχει και είναι στο Μαξίμου και λειτουργεί υπό τις οδηγίες του κ.Μητσοτάκη. Το ερώτημα δεν είναι ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Αλλά το πώς κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης αυτό τον τόπο. Για να μην συνεχιστεί αυτή η πολιτική κατηφόρα. Εμείς σας προτείνουμε αυτό που και ο κ. Μητσοτάκης είχε πει για το Τέμπη στο ΣΚΑΙ στις 12.3.2024: Να δώσει τις απαντήσεις η δικαιοσύνη», εξήγησε. 

ΣΥΡΙΖΑΒουλήΣωκράτης Φάμελλοςειδήσεις τώραΤέμπη