Πολιτική|03.04.2024 13:41

Τέμπη – Ανδρουλάκης για έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ: Επί 1 χρόνο η δικαιοσύνη δεν έκανε τίποτα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την είδηση ότι εισαγγελέας έκανε έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ, αλλά και στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, στα πλαίσια έρευνας για τα «μονταρισμένα» ηχητικά που είδαν το φως της δημοσιότητας μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Επί 1χρόνο δεν έκαναν τίποτα»

«Επί 1 χρόνο η δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα και μαθαίνουμε ότι ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαϊμης έδωσε εντολή για έφοδο στον ΟΣΕ και κατάσχεση σκληρών δίσκων. Να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι θέλουμε να απαντήσουμε στη δίψα λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνέχεια απέναντι του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τοξικότητα και είναι αυτός που πρωταγωνιστεί της διαφθοράς, της συγκάλυψης κ και της ατιμωρησίας. «Στελέχη του πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου εμπλέκονται σε σκάνδαλα και να αντί να οδηγούνται δικαιοσύνη, μιλάνε τοξικότητα. Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα ταράξει την κυβέρνηση στη νομιμότητα. «Καταθέσαμε δυσπιστία με αποτελέσμα  δύο στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού να θυσιαστούν, όπως έγινε με τη ‘’Δημητριάδα’’», προσέθεσε. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι «θεσμικές μας πρωτοβουλίες φέρνουν αποτέλεσμα σε σχέση με το σόου, το λαϊκισμό και  τη τοξικότητα».

Απάντηση Πλεύρη

Απαντώντας ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης σε μεγάλο βαθμό συνιστούν προσβολή στη δικαιοσύνη. «Μας λέει ότι  δεν έχει κάνει τίποτα  ένα χρόνο η δικαιοσύνη, κάτι που δεν είναι ακριβές. Η ανάκριση κινείται σε ταχύς ρυθμούς και με παρεμβάσεις  τηςκυβέρνησης θα γίνει σύντομα το δικαστήριο,  όταν τώρα γίνεται δικαστήριο για Μάτι 6 χρόνια μετα». Κατά τον βουλευτή της ΝΔ είναι προκλητικό να λέγεται ότι επειδή αποφάσισε ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ να πάει στον Άρειο Πάγο κινήθηκε η Δικαιοσύνη. «Ούτε το νομοθετικό σώμα, ούτε η εκτελεστική εξουσία μπορεί να γνωρίζει ή να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Υπάρχει διαγκωνισμός ανάμεσα στο  ΠΑΣΟΚ και  τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου από τη τραγωδία Τεμπών να υπάρξει μικροκομματικό», είπε και ζήτησε απ’ όλους να επιτρέψουν στη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

«Δεν μιλώ εγώ, αλλά τα γεγονότα. Το έγκλημα Τεμπών έχει συμβεί 1 χρόνο πριν. Διοχετεύσατε ως κόμμα, χαλκευμένους διαλόγους σε φιλικό ΜΜΕ. Ένα χρόνο τι έκανε η δικαιοσύνη, και μας καταγγέλλετε ότι θέλουμε να την επηρεάσουμε;», αναρώτηθηκε σχετικά. Όπως είπε,  πρέπει να μάθει ο λαός ποιοι ήταν οι αδίστακτοι και διεφθαρμένοι που εκείνο το βράδυ θέλανε να χειραγωγήσουν την  κοινή γνώμη. «Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι πήρε απόφαση ο εφέτης ανακριτικής να κατάσχουν ηχητικά και να τα  συγκρίνουν με αυτά της δικαιοσύνης. Άρα η πρωτοβουλία μας έφερε αποτελέσματα όπως και η πρόταση δυσπιστίας», σημείωσε.

ΟΣΕΤέμπηειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςεισαγγελέας