Πολιτική|05.04.2019 09:11

Υπόθεση Πετσίτη: Άνθρακες ο θησαυρός - Ό,τι έβγαζε το έτρωγε

Newsroom

Iστορία χωρίς... υπόθεση αποδεικνύεται το σίριαλ Πετσίτη, καθώς, παρά τις επαναλαµβανόµενες καταγγελίες της αξιωµατικής αντιπολίτευσης περί σκανδάλου, κάθε ηµέρα που περνά, διαπιστώνεται ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός.

Ρεπορτάζ του Νίκου Κωστίδη

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι τραπεζικές συναλλαγές του Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος «χρεώνεται» στο Μέγαρο Μαξίµου, από το οποίο ούτως ή άλλως αποµακρύνθηκε µετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, όταν άρχισε να συνεργάζεται µε επιχειρηµατίες µε τους οποίους η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση. Οι δε καταγγελίες πως ο Πετσίτης ήταν ο «ταµίας» του ΣΥΡΙΖΑ, από τα ντοκουµέντα που δηµοσιεύει σήµερα το «Εθνος» φαίνεται πως όχι µόνο δεν έχουν βαρύτητα, αλλά είναι και κενές περιεχόµενου.

Ο Μανώλης Πετσίτης αποδεικνύεται ότι ήταν ταµίας αποκλειστικά του εαυτού του, και µάλιστα όχι επιµελής και καλός, καθώς ό,τι έµπαινε στον τραπεζικό του λογαριασµό το ξόδευε χωρίς να βάζει καν χρήµατα στην άκρη. Ο Μανώλης Πετσίτης, από τη στιγµή που κόπηκαν οι δεσµοί του µε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να πλασάρεται στην αγορά ως άνθρωπος του Μαξίµου και άνθρωπος του Παππά και µε αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συνάψει συµβάσεις εργασίας µε συγκεκριµένα συµφέροντα. Από τις κινήσεις των λογαριασµών του φαίνεται πως όλα τα εισοδήµατά του τα «κατανάλωνε» σε δαπάνες που θα µπορούσαν και να είχαν αποφευχθεί, επιλέγοντας να κάνει από το 2016 κι έπειτα µία «µεγάλη ζωή» που δεν ανταποκρινόταν στην πραγµατική οικονοµική του κατάσταση.

Εκανε... ζωάρα

Ο Πετσίτης λοιπόν αναγνωρίζεται τα τελευταία χρόνια ως τακτικός θαµώνας στα µπαρ και τα εστιατόρια του Κολωνακίου αλλά και των βορείων προαστίων. Η µεγάλη του αδυναµία όµως ήταν τα νυχτερινά µαγαζιά της παραλιακής αλλά και της Συγγρού, όπου έκανε «καταθέσεις» ακόµη και 2.000 ευρώ (π.χ. στο Frangelico) ή και µικρότερες ύψους 1.000 και κάτι ευρώ στο Teatro. Οµως ο Μ. Πετσίτης ήταν και λάτρης των ταξιδιών.

Ξεκίνησε επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως για παράδειγµα στο Λονδίνο και το Παρίσι, κάνοντας λογαριασµούς σε λονδρέζικα grill bars ύψους 607 ευρώ και 573 ευρώ, ενώ «αγαπούσε» και το καλό ντύσιµο ξοδεύοντας γι’ αυτό σηµαντικά ποσά σε malls των βορείων προαστίων. Εντυπωσιάζει η διάθεση ενός ποσού λίγο µεγαλύτερου των 1.000 ευρώ σε γνωστή κάβα της Κηφισιάς, όπως και οι αγορές του από το πολυκατάστηµα Jumbo ύψους 477,89 ευρώ µόνο σε µία επίσκεψη!

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι φρόντιζε να καταβάλλει και τις οφειλές του στον ΟΑΕΕ, µε τον οποίο είχε προχωρήσει σε ρύθµιση. ∆είχνοντας πως δεν έχει κάτι να φοβηθεί από την υπόθεση Πετσίτη, η κυβέρνηση αιφνιδίασε χθες, αφού η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκανε δεκτό το αίτηµα της Ν∆ για κλήση της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέµησης Νοµιµοποίησης Εσόδων από Εγκληµατικές ∆ραστηριότητες, Αννας Ζαΐρη, στην Επιτροπή Θεσµών και ∆ιαφάνειας. Νωρίτερα η Πειραιώς διά του αναπληρωτή εκπροσώπου της εµφανίστηκε να έχει µπερδέψει ακόµη και τις ηµεροµηνίες, αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι είχε κοντά της τον Πετσίτη στο δηµοψήφισµα του Ιουλίου του 2015, υποστηρίζοντας ότι το Μαξίµου είπε πως οι δρόµοι τους χώρισαν τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς.

Οµως από την πρώτη στιγµή η κυβέρνηση είχε κάνει σαφές ότι οι όποιες σχέσεις µε τον Μ. Πετσίτη διεκόπησαν µετά τις δεύτερες εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015. Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι ίσως το ΕΣΡ θα πρέπει να συντάξει ειδική έκθεση για τα «fake news», ενώ σχολίασε δηκτικά για το αίτηµα της Ν∆ πως «θα λέω σε όλα ναι, και τον Θεό να θέλετε, θα τον καλέσω».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, µιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για ανερµάτιστη κριτική αναφερόµενος στο θέµα «Πετσίτη»: «∆εν είναι ότι δεν το περίµενα, διότι βγάζει µάτι ο λόγος για τον οποίο από την πλευρά της αξιωµατικής αντιπολίτευσης αναπαράγονται, ίσως και να ενορχηστρώνονται, τα fake news που παρουσιάζονται καθηµερνά σε δελτία ειδήσεων, σε φιλικές προς την αξιωµατική αντιπολίτευση ιστοσελίδες, σε ιστοσελίδες οι οποίες έχουν και αυτές, αν θέλετε, πρωταγωνιστικό πια ρόλο στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ µέτωπο, το οποίο προσπαθεί να δηµιουργήσει το παλιό πολιτικό καθεστώς, για να γυρίσει πίσω τη χώρα στα µνηµόνια».

Μανώλης Πετσίτης