Πολιτική|05.04.2024 13:17

Κυβερνητικές πηγές: H αίτηση του Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ

Newsroom

«Η αίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ να κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση ακύρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν τα εξής:

  • Η ακύρωση αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση της χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο.
  • Η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη την οποία φέραμε το 2022, όπως είχαμε δεσμευθεί μετά τα γεγονότα. Για τη νεώτερη ρύθμιση το ΣτΕ αναφέρει μάλιστα ότι συνιστά ένα "σύστημα με εσωτερική συνοχή", άρα ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του.
  • Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του κ. Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ».

Ανδρουλάκης: Ιστορική ημέρα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ιστορική μέρα αναφερόμενος στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία νόμος του 2021 που εφαρμόστηκε στην υπόθεση παρακολουθήσεων απαγορεύοντας την ενημέρωση του κρίθηκε αντισυνταγματικός.

«Σήμερα είναι η πρώτη νίκη του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα το πρωί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που η κυβέρνησή σας ψήφισε για να καλύψετε το παρακράτος των υποκλοπών. Το νόμο που απαγόρευε την ενημέρωση των παρακολουθούμενων», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντήσει τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να τον ενημερώσει.

«Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την απάντηση στις «συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του που είχαν το θράσος να με διαβάλουν και να υποστηρίζουν ότι είμαι εκβιαζόμενος. Πήρατε και εσείς την απάντησή σας για τα ψέματά σας», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας:

«Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια. Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν. Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου. Αποδεικνύεται με την απόφαση αυτή, που είναι και ήττα προσωπική του Πρωθυπουργού, γιατί ο ίδιος έδωσε το πράσινο φως να φτιαχτεί ένας αντισυνταγματικός νόμος που στόχο είχε να κρύψει και να συγκαλύψει τις πομπές του ίδιου και του κ. Δημητριάδη. Σήμερα, λοιπόν, το κράτος δικαίου που υπονομεύσατε για να συγκαλύψετε τις ευθύνες σας, σάς απάντησε. Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι όποιος κινείται θεσμικά, δεν είναι ευάλωτος, αλλά είναι ισχυρός.

υποκλοπέςΝίκος ΑνδρουλάκηςΣτΕπαρακολουθήσειςΠΑΣΟΚΑΔΑΕΜέγαρο Μαξίμουειδήσεις τώρα