Πολιτική|09.04.2024 06:43

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει να πέσει η διαφορά κάτω από 10-15 μονάδες – Σε Νέα Ιωνία και Περιστέρι και Νέα Σμύρνη ο Κασσελάκης

Νίκος Σβέρκος

Σε διαφορά που θα κυμαίνεται το πολύ στις 10 με 15 μονάδες ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί η Κουμουνδούρου, ενώ ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για σειρά εξωστρεφών εκδηλώσεων και περιοδειών του Στέφανου Κασσελάκη σε περιοχές της Αττικής, προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. 

 Αισιοδοξία για την Κρήτη 

Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μεταδίδει κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας μετά την ολοκλήρωση της πενθήμερης περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη, με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να λέει την Κυριακή από τη Σητεία ότι το νησί «θα μιλήσει δυνατά και θα πει ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική δημοκρατική ανατροπή». Η φράση του Στέφανου Κασσελάκη ειπώθηκε σε μια περιφέρεια εμβληματική, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επανακάμψει στις προσεχείς ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται ότι η Κρήτη βάφτηκε «γαλάζια» στις εθνικές εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις από τους τέσσερις νομούς με διαφορά από δυόμιση έως έντεκα μονάδες. 

Δεν είναι όμως τυχαία η αναφορά αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς η Κουμουνδούρου επιθυμεί μεν να έρθει δεύτερη στην κάλπη των ευρωεκλογών κερδίζοντας μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να μειώσει τη διαφορά της με τη ΝΔ, τόσο ώστε να δικαιούται να μιλά για πιθανή ανατροπή στις εθνικές εκλογές. 

Με διαφορά 10-15 μονάδες μπαίνουν οι βάσεις για ανατροπή 

Πιο συγκεκριμένα η Βούλα Κεχαγιά επισήμανε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ οι «ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα» και εξήγησε τι θα συνιστά για την αξιωματική αντιπολίτευση η επίτευξη προοπτικής ανατροπής. «Αν μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ αισθητά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και υπάρξει μια αξιοσημείωτη παρουσία και καταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές, αν αυτή η ψαλίδα μειωθεί, θα δημιουργήσει άλλες συνθήκες γενικά στο πολιτικό σκηνικό» διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.  

Έθεσε μάλιστα το ζήτημα σε αριθμητική βάση, λέγοντας ότι «είναι άλλο η απόσταση να είναι είκοσι και εικοσιπέντε μονάδες και άλλο δέκα ή δώδεκα ή δεκαπέντε». «Όταν μιλάμε για ανατροπή λέμε, και είμαστε βέβαιοι, ότι οι ευρωεκλογές θα φέρουν αυτή την ανατροπή ώστε εμείς με νέα δυναμική εμείς να διεκδικήσουμε την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές όταν αποφασίσει να τις κάνει ο κ. Μητσοτάκης» κατέληξε η Βούλα Κεχαγιά.

Σε Νέα Ιωνία, Περιστέρι και Νέα Σμύρνη 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, έχει δηλώσει διατεθειμένος να «οργώσει» την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξωστρεφείς δράσεις του κόμματος. Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να βρεθεί σε δήμους με μεγάλο πληθυσμό, στους οποίους παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατακτήσει την πρωτιά, ενώ στις τελευταίες εκλογές τα ποσοστά του ξεπέρασαν το 20%. 

Σήμερα Τρίτη θα βρεθεί στη Νέα Ιωνία, αύριο Τετάρτη στο Περιστέρι και την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη. Τον Στέφανο Κασσελάκη θα συνοδεύουν περίπου 25 υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιηθεί περαιτέρω η εσωκομματική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ το Σάββατο, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου και να συναντηθεί με ομογενείς, ώστε να προσελκύσει επιστολικές ψήφους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. 

ΚρήτηΣΥΡΙΖΑΕυρωεκλογέςδημοσκόπησηειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκηςευρωεκλογές 2024