Πολιτική|09.04.2024 15:21

Μαρινάκης: Θεωρίες συνωμοσίας και fake news από τον Κασσελάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αφορμή το άρθρο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Το άρθρο του κ. Κασσελάκη στην "Καθημερινή" είναι γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες, πολιτεύεται με fake news και συνωμοσίες», είπε αρχικά και αναρωτήθηκε εάν ζητάει πρόωρες εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά του; «Για να πιάσει το ποσοστό που είχε το κόμμα του πριν από ένα χρόνο για λόγους συσπείρωσης; Δικαίωμά του είναι αλλά αξιολογείται», σημείωσε ενώ παραλλήλισε όσα γράφει ο κ. Κασσελάκης με λόγια άλλων αρχηγών που επικαλούνται fake news. Αν κάποιος δεν ήξερε που έχει δημοσιευθεί το άρθρο και από ποιον, να νομίζει πως είναι από μια εφημερίδα με θεωρίες συνωμοσίας ή από έναν πρόεδρο κόμματος που πολιτεύεται με fake news και θεωρίες συνωμοσίας. Πλέον, ο κ. Κασσελάκης είναι ένας τέτοιος πρόεδρος», τόνισε με νόημα.

Την ίδια ώρα, σχετικά με τα δημοσιεύματα για τη νέα αγορά του πρωθυπουργού στα Ζαγοροχώρια είπε ότι όλα έγιναν σύννομα, ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει ο πρωθυπουργός 40 και πλέον ακίνητα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το bullying

Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον σχολικό εκφοβισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ανηλίκων, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, οι οποίοι έχουν διαπράξει αδικήματα του ποινικού κώδικα κατά τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση. 

Η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά ζητήματα, το οποίο, ξεκινώντας από το σχολείο, πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά. Η συγκεκριμένη εκστρατεία κοιτάζει το πρόβλημα κατάματα και στοχεύει στην ουσιαστική αλλαγή κουλτούρας.

Δημιουργήθηκε, λοιπόν, η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr η οποία ξεκινά να λειτουργεί από σήμερα και περιλαμβάνει ενημερωτικό και επιμορφωτικό υλικό για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, σύστημα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μελών ομάδων δράσης, σύστημα αποτύπωσης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού με επώνυμες αναφορές, σύστημα ενημέρωσης γονέων για την εξέλιξη διαχείρισης του αναφερόμενου περιστατικού, σύστημα διενέργειας ανώνυμων διαδικτυακών ερευνών προς τους μαθητές και σύστημα διαλειτουργικότητας με την κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Ήδη, έχει συσταθεί επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική Πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και παραβατικότητας ανηλίκων, ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμορφώνεται ένα κοινό πρωτόκολλο αντιμετώπισης ακραίας παραβατικότητας εντός των σχολικών μονάδων».

Ο νέος δικαστικός χάρτης

Ταυτόχρονα, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας σημείωσε ότι γίνεται μια σημαντική μεταρρύθμιση, μια τομή για την ταχύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης. «Υπολογίζεται από τους τεχνικούς συμβούλους ότι χάρη στο νέο δικαστικό χάρτη και μόνο από αυτή την παρέμβαση θα μειωθεί ο συνολικός χρόνος εκδίκασης σε όλους τους βαθμούς κατά 30%, δηλαδή κατά 450 ημέρες. Έτσι ο Νέος Δικαστικός Χάρτης της χώρας, ενοποιεί, συγκεντρώνει και αυξάνει ποσοτικά και ποιοτικά την πρωτοβάθμια δομή των δικαστών για να γίνει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη η λειτουργία των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων πρώτου βαθμού», προσέθεσε χαρακτηριστικά.  

Την ίδια ώρα, σήμανε καμπανάκι για τις δασικές πυρκαγιές τονίζοντας ότι από το Σάββατο έως τη Δευτέρα ξέσπασαν πάνω από 230 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με τη συντριπτική πλειονότητα να τίθεται άμεσα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές μας δυνάμεις.  «Το ίδιο τριήμερο είχαμε 19 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι οι πυρκαγιές από αμέλεια είναι το ίδιο απειλητικές και καταστροφικές με αυτές από πρόθεση και για αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αυστηροποιήσει τις ποινές και τα διοικητικά πρόστιμα. Οι αγρότες και συμπολίτες μας που ασχολούνται με τη γη τους και κάνουν εργασίες καύσης πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα», είπε.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Μαρινάκηςσχολική βίαΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα