Πολιτική|12.04.2024 06:25

Κασσελάκης: Επιμένει σε εκλογική νίκη και... lifestyle - Εμφανίζει εαυτόν ως βελτιωμένο Μητσοτάκη

Νίκος Σβέρκος

«Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να σε βοηθήσει να το πετύχεις» έγραφε ο Πάολο Κοέλιο στον «Αλχημιστή» και ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να έχει πάρει τοις μετρητοίς την συγκεκριμένη φράση. Διότι εχτές στη μακρά συνέντευξή του στο MEGA άλλαξε για ακόμα μια φορά άποψη για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Θέλει νίκη, ικανοποιημένος με ήττα 10 μονάδων

Εκτίμησε αφενός ότι είναι «απολύτως εφικτή» η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ ο ίδιος πριν λίγες ημέρες είχε θέσει ως στόχο να λάβει το κόμμα του ποσοστό έτι μεγαλύτερο από το 17% των εθνικών εκλογών. Στην ίδια γραμμή μάλιστα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραφαν ως ικανοποιητικό μια πιθανή διαφορά κάτω των 15 μονάδων από τη ΝΔ.

Ωστόσο προκάλεσε σύγχυση με τις απαντήσεις του για το τι θα σημαίνει μια ήττα με διαφορά 10 μονάδων. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνιστά αποτυχία, ενώ σε άλλο σημείο είπε «αυτός ο πήχης 10 πάνω 10 κάτω, είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Επανέλαβε, βέβαια, ότι «με τους ρυθμούς που μεγαλώνουμε αυτό το ζήτημα θα είναι απίθανο το βράδυ των εκλογών».

Γιατί μιλά τώρα για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η πηγή αυτής της αισιοδοξίας είναι δύσκολο το ανιχνευτεί σε αντικειμενικά δεδομένα, καθώς ναι μεν η ΝΔ εμφανίζει σημεία φθοράς στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να απειλεί το κυβερνών κόμμα, καθώς ακόμα και στις πιο ευοίωνες έρευνες η διαφορά ξεπερνά τις 15 με 17 μονάδες. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μεταδώσει κλίμα αισιοδοξίας στο κοινό που τον παρακολουθεί, αξιοποιώντας τα χαλαρά ή «τιμωρητικά» κριτήρια ψήφου που συνήθως επικρατούν στις ευρωεκλογές.

Πέραν αυτών πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα μια επικοινωνιακή τακτική που θα τον φέρνει διαρκώς στο προσκήνιο, συχνά όχι για τις πολιτικές του απόψεις και δράσεις. Μεγάλο μέρος της χθεσινής του συνέντευξη αναλώθηκε στο νέο του σπίτι στο Κολωνάκι, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Άψογες σχέσεις με lifestyle εκπομπές

Ξενάγησε τον παρουσιαστή στα δωμάτια της ακριβής οικίας του, μίλησε για την μελλοντική του διαρρύθμιση, για τη διακόσμησή του και τα αρχιτεκτονικά κριτήρια που τον έφεραν στην πολυτελή γειτονιά της Αθήνας. Επενδύοντας στη lifestyle θεματολογία του φαίνεται ότι στοχεύει στο κοινό που κρατά αποστάσεις ή δείχνει μικρό ενδιαφέρον για την πολιτική, ενώ έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με “infotainment” εκπομπές.

Φαίνεται μάλιστα ότι επιθυμεί να μεταφέρει τους όρους σύγκρισής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πεδίο της επάρκειας με επιχειρηματικούς όρους. Είπε ότι ο πρωθυπουργός όσο εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα μόνο ζημίες έφερε, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιλέγει να εμφανίζει τον εαυτό του σαν μια βελτιωμένη εκδοχή του Μητσοτάκη: έχει αντίστοιχα ακριβό σπίτι, σε παραπλήσια γειτονιά, φτιαγμένο με δαπανηρή αισθητική. Αλλά θέλει να δείξει παράλληλα πως είναι καλύτερος επιχειρηματίας και ανεξάρτητος από συμφέροντα.

Νίκος Ευαγγελάτοςευρωεκλογές 2024ΕυρωεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα