Πολιτική|12.04.2024 19:07

Συρεγγέλα: Οι γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη και ζητάνε βοήθεια, σπάνε την σιωπή τους

Newsroom

Στην δολοφονία της Κυριακής Γρίβα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο φόρουμ Δελφών η Γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλλα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, παρουσιάστηκε αμέσως μια  εντυπωσιακή αύξηση των καταγγελιών.

«Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη και ζητάνε βοήθεια, σπάνε τη σιωπή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια κάλεσε όλες τις γυναίκες που βιώνουν οποιοδήποτε είδος βίας να ζητήσουν βοήθεια για να σωθούν.

Αναλυτικά η παρέμβαση της κυρίας Συρεγγέλα

«Με την ευκαιρία της σημερινής συζήτησης θέλω να αναφερθώ και στο ποσό σημαντική είναι η γυναικεία ενδυνάμωση στην αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Η γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, γιατί πρέπει να ακούγονται τα ονόματα των γυναικών αυτών-να μην τα ξεχνάμε, μας συγκλόνισε όλες και όλους. Είδαμε όμως ότι αμέσως παρουσιάστηκε μια εντυπωσιακή αύξηση των καταγγελιών. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες βρίσκουν την δύναμη και ζητάνε βοήθεια, σπάνε την σιωπή τους. Και πρέπει όλες και όλοι να βοηθήσουμε τις γυναίκες που ζουν αυτόν τον εφιάλτη να νιώσουν δυνατές και να σωθούν».

ενδοοικογενειακή βίαΝέα ΔημοκρατίαΜαρία Συρέγγελαειδήσεις τώρα