Πολιτική|13.04.2024 07:18

ΠΑΣΟΚ: Διμέτωπος Ανδρουλάκη απέναντι σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει, πλέον, το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σηκώνει το βάρος των περιοδειών ανά την επικράτεια, έχοντας δίπλα του πράσινο στελέχη και υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Διπλό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ένα διμέτωπο: τόσο προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι βασικός αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι η δεξαμενή ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος είναι αρκετά μεγάλη και θεωρητικά θα μπορούσαν να επαναπατριστούν ψηφοφόροι του κέντρου.

Η άσκηση γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι δύσκολη. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώνουν μια στασιμότητα, η δεύτερη θέση απομακρύνεται, αλλά υπενθυμίζουν ότι και παλαιότερα οι δημοσκόποι δεν κατάφεραν να πιάσουν το ακριβές ποσοστό του κόμματος. Τα καμπανάκια, όμως, σίγουρα έχουν χτυπήσει, γι’ αυτό κιόλας έχει ενεργοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και τα… social media (ειδικά το tik tok), στο οποίο βασίστηκε ολόκληρη σχεδόν η προεκλογική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Αύξηση ποσοστών «βλέπει» ο Ανδρουλάκης

Σε κάθε περίπτωση, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η δεύτερη θέση αποτελεί έναν υλοποιήσιμο στόχο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε δύο μήνες πριν τις εκλογές. Υπάρχει, δηλαδή, αρκετός (πολιτικός) χρόνος ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα και το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερη δύναμη. «Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια ραγδαία αύξηση των ποσοστών του συγκριτικά τόσο με τις προηγούμενες  ευρωπαϊκές εκλογές όσο και με τις προηγούμενες εθνικές», τόνισε χαρακτηριστικά πριν από λίγες μέρες ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να παίξει τα ρέστα του το επόμενο διάστημα.

Υποκλοπές, Τέμπη και κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι τα δυνατά του χαρτιά ως προς την κριτική προς την κυβέρνηση, lifestyle αντιπολιτεύση δίχως πολιτική ουσία η κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό, άλλωστε, περιέγραψε και ο ίδιος: ««Πολύ θα ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να έχει αντιπολίτευση lifestyle. Θα του κάνουμε το χατίρι; Θα του κάνουμε το χατίρι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ένας πρώην ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη; Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε; Μπορούμε να εμπιστευτούμε την αξιωματική αντιπολίτευση σε έναν άνθρωπο που το 2019 παρ’ ολίγο να γίνει υπουργός της Νέας Δημοκρατίας; Νομίζω ότι το ρίσκο είναι μεγάλο. Γι’ αυτό, ΠΑΣΟΚ για σιγουριά, για δύναμη και φωνή του λαού στη Βουλή. Ας σταματήσουμε με τους επικίνδυνους πειραματισμούς».

ΤέμπηΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΝέα ΔημοκρατίαΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα