Πολιτική|15.04.2024 10:16

Ευρωεκλογές 2024 - Κεχαγιά: Προβλέπουμε πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει μια μεγάλη φθορά

Newsroom

Για τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, τις ευρωεκλογές αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

«Καταδικάζουμε όλες τις εχθροπραξίες»

Αρχικά, η κυρία Κεχαγιά αναφέρθηκε για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, λέγοντας: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη, Εμείς έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την επίθεση με drones από το Ιράν. Ομοίως καταδικάζουμε και την τυφλή επίθεση στη Δαμασκό από το Ισραήλ, και τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Γάζα και την τυφλή επίθεση της Χαμάς κατά αμάχων Ισραηλινών. Καταδικάζουμε όλες αυτές τις εχθροπραξίες και θέλουμε να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων και έναρξη διαπραγματεύσεων των αντιμαχομένων πλευρών.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια συνθήκη που πρέπει να προσδιορίζει τους συμμάχους της, να καταδικάζει βεβαίως κάθε πλευρά που σηματοδοτεί βιαιότητα. Αλλά και να μην κλείνουμε τα μάτια σε εχθροπραξίες και σφαγές. Ζητάμε αυτό που ζητάει και ο ΟΗΕ. Κατάπαυση των εχθροπραξιών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη σωστή πλευρά  της ιστορίας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας», τόνισε. Για την τοποθέτηση Κασσελάκη είπε πως «έχει την δική του προσέγγιση, η οποία δεν είναι διαφορετική από την προηγούμενη προσέγγιση και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν υπάρχει όμως διαφοροποίηση προς τη γραμμή».

Για τις εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε πως 63.000 προσήλθαν στις κάλπες και πως υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον.

«Προβλέπουμε πως η φθορά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί» – Οι ελπίδες για τις ευρωεκλογές

Για τις ευρωεκλογές ανέφερε πως «Υπάρχει η φθορά της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις, υπάρχει μια δυναμική που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε επίσης στις δημοσκοπήσεις μια δυσαρέσκεια προς πολιτικές της κυβέρνησης. Για την οικονομία, την ακρίβεια, το κράτος δικαίου, την υπόθεση με τα Τέμπη, την οποία χαρακτηρίζουμε έγκλημα, είναι η προσπάθεια συγκάλυψης, μονταζιέρας. Προβλέπουμε πως η φθορά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί και συγκριτικά με τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου, θα παρουσιάσει μια μεγάλη φθορά. Αν συνεχιστεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αυτή η ψαλίδα θα μειωθεί. Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα κόψει το νήμα πρώτος, όμως θεωρούμε πως η εικόνα την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών θα είναι εντελώς διαφορετική».

«Ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην αποδοκιμαστούν οι πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Εφόσον έχουν προκύψει τόσα πολλά που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και το κράτος δικαίου, όλα αυτά με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων. Εάν ο κόσμος δεν το αποδοκιμάσει, το θεωρώ ήττα πολιτική, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του πολιτικού συστήματος. Εγώ όμως δεν το βλέπω αυτό το σενάριο», συνέχισε η κυρία Κεχαγιά.

«Πρέπει να έρθει η συντέλεια του κόσμου για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10%», σχολίασε.

«Δώσαμε μεγάλες μάχες για το κράτος δικαίου και δεν μπορούν να μας λένε συκοφάντες»

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε πως «ως όφειλε, πήγε στο ΣτΕ, προσέφυγε, προκειμένου να μάθει τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήθηκε από την κυβέρνηση. Και αυτό το επικροτούμε, το χειροκροτούμε και του συμπαραστεκόμαστε και τον στηρίζουμε. Θεωρούμε όμως πως δεν έκανε όλα τα βήματα. Όταν κάποιος παρακολουθείται, και δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, θα πρέπει να κινήσει όλα τα μέσα που του δίνει η δικαιοσύνη για να μάθει την αλήθεια. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά το σύνολο της πράξης, η μήνυση αφορά και συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτό δεν έχει συμβεί. Θυμάμαι στο debate που έλεγε πως θα πάνε κάποιοι φυλακή. Θεωρούμε πως δεν έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Δεν είναι άδικο ένα θύμα υποκλοπών να λέει πως είναι συκοφάντες όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησαν, αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα του κ. Ανδρουλάκη και της κοινωνίας;».

«Δώσαμε μεγάλες μάχες για το κράτος δικαίου και δεν μπορούν να μας λένε συκοφάντες», τονίζει.

ειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024Μέση ΑνατολήΒούλα Κεχαγιά