Πολιτική|15.04.2024 14:30

Ευρωεκλογές 2024: Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Μπελέρη - Το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Κλειδώνει όπως φαίνεται η  υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη,  καθώς εκτός απροόπτου θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που θα παρουσιαστεί το απόγευμα.  Την προηγούμενη  εβδομάδα είχε επικρατήσει η άποψη να μην είναι στο ευρωψηφοδέλτιο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας,  που κρατείται στις αλβανικές φυλακές. Μάλιστα είχαν υπάρξει σκέψεις να είναι υποψήφιος ο γιος του,  ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά θα είναι ο Φρέντι Μπελέρης στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Είναι ένα θέμα που πυροδότησε έντονη συζήτηση το εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς υπήρχαν δύο διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η μία άποψη,  που είχε υποστηρικτές στο υπουργείο Εξωτερικών, έλεγε πως πρόκειται για ένα θέμα με ευρωπαϊκές προεκτάσεις (που αφορά ευρύτερα τις σχέσεις των Τιράνων με τις Βρυξέλλες) και δεν πρέπει να δοθεί η εικόνα πως εξελίσσεται σε ένα διμερές ζήτημα

Ωστόσο, υπήρχαν και ένθερμοι υποστηρικτές μίας υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέτη, που εκτιμούν ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να μιλήσει σε ένα δεξιό ακροατήριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπέρ της υποψηφιότητας είχε ταχθεί από την αρχή ο Σταύρος Παπασταύρου και ο οποίος στο συνέδριο της Ν.Δ. είχε φωτογραφηθεί με τον γιο του Φ. Μπελέρη (Πέτρο Μπελέρη). Ανάλογη φωτογραφία δημοσίευσε πρόσφατα και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να συσπειρώσουν ένα δεξιό ακροατήριο και να αποφύγουν διαρροές προς άλλα κόμματα. Δεν περνά μάλιστα απαρατήρητο πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Ελληνική Λύση αλλά και αλλά κόμματα όπως  η Νίκη εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό εκτιμάται πως μια υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη  μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Το απόγευμα η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Σε ειδική  εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα και θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα 32 από τα 42 πρόσωπα το ευρωψηφοδελτίου  έχουν ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο μένουν ακόμα 10 υποψηφιότητες και στόχος είναι να υπάρξει το στοιχείο της έκπληξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός απροόπτου θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο η δημοσιογράφος Ελεονόρα Μελέτη, ενώ υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η  υποψηφιότητά του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Στα  ονόματα που θα ανακοινωθούν είναι μεταξύ άλλων υποψήφιοι από την Βόρεια Ελλάδα, όπου όπως αναφέρθηκε η Νέα Δημοκρατία θέλει να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης της.  Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι υποψήφιοι ο δημοσιογράφος Ανδρέας  Ζαμπούκας και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δάκης

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαευρωεκλογές 2024Φρέντυ ΜπελέρηςΕυρωεκλογέςειδήσεις τώρα