Πολιτική|18.04.2024 11:12

Καλάθι του Νονού: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή - Τι περιλαμβάνει

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη Βουλή εισήχθη η ρύθμιση για τη δημιουργία και φέτος του «Καλαθιού του Νονού» για το Πάσχα.

Τι αναφέρει

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών, των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ετησίως, αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλογο των καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών («καλάθι των νονών»), από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024.

Οι υπόχρεοι της παρ. 1 εντάσσουν ένα (1) τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται «καλάθι των νονών», εφόσον διαθέτουν προϊόντα αυτής κατηγορίας, και διαθέτουν προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά τα υπόλοιπα προϊόντα ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ψηφιακά καταστήματά τους, ως προς σύνθεση του «καλαθιού» που προτείνουν. Η ενημέρωση αυτή γίνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως λίστες, φυλλάδια και καλάθι των νονών).

Οι υπόχρεοι θα πρέπει τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν «καλάθι των νονών», καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» σε εμφανές σημείο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Επιπρόσθετα, οι υπόχρεοι διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό.

ΒουλήΠάσχακαλάθιειδήσεις τώρα