Πολιτική|19.04.2024 11:00

Παπανώτας: «Με έφαγαν οι βεδουίνοι της πολιτικής - Ανήθικη η αποπομπή μου»

Newsroom

Στο πλατό της εκπομπής «Happy Day» και στην Σταματίνα Τσιμτσιλή βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά τη διαγραφή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τον έφαγαν οι βεδουίνοι της πολιτικής».

Ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε για τις τελευταίες εξελίξεις, τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο, αλλά και τις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Δεν θα κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν. Μου κάνει εντύπωση, έλαβα πάνω από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και μόνο 3 υβριστικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε στην προκριματική φάση», είπε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Στήριξα μία γυναίκα η οποία δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό και μετά δέχτηκα βία γιατί το κατήγγειλα τηλεοπτικά. Που ήταν οι γυναίκειες οργανώσεις δέκα χρόνια που έτρεχα στα δικαστήρια; Που ήταν όλοι αυτοί; Πάντως όταν μίλησα και σου είπα είμαι έτοιμος να αποχωρήσω μίλησα με τα στελέχη της ηγεσίας. Πριν ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης της διαγραφή μου, είχα σκεφτεί να παραιτηθώ και να γυρίσω στη δουλειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του»

«Μου έκανε εντύπωση που έβλεπα το πρωί σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, που έχει και το πρωτότυπο υλικό της δήλωσής μου, να λένε ότι «δεν μπορεί να μιλάει ο κύριος Παπανώτας για κοπτοραπτική» και έπαιξαν τα 5 δευτερόλεπτα από τα 5 λεπτά με φλασιά, είναι δύο κομμάτια ενωμένα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του και αυτό είναι απαράδεκτο», κατήγγειλε ο δημοσιογράφος του Alpha, αναφερόμενος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Εγώ μπήκα σε αυτόν τον χώρο ως συνδικαλιστής της Αριστεράς, μόνος μου. Δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν, εξέφρασα την έκπληξη και τη χαρά μου στα μέλη του κόμματος για τις εκλογές και δεν είδα πουθενά τον πρόεδρο, παρά μόνο σε μία εκδήλωση», σχολίασε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Είχα σκεφτεί να παραιτηθώ πριν ανακοινώσει ο Κασσελάκης τη διαγραφή μου»

«Δεν θα απαντήσω πολιτικά για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα που πιστεύω. Είχα σκεφτεί να παραιτηθώ και να γυρίσω στη δουλειά μου πριν ανακοινώσει ο Κασσελάκης τη διαγραφή μου», παραδέχθηκε ο δημοσιογράφος.

«Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια στελέχη που εγώ υπερασπιζόμουν δημόσια, οι ίδιοι άνθρωποι τελικά μου έσκαβαν τον λάκκο. Δεν είμαι χθεσινός. Εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά στην τηλεόραση, είμαι από τους λίγους. Έχω καταθέσει τις απόψεις μου στην τηλεοπτική μου πορεία. Ήταν ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με έφαγαν. Ευχαριστώ πολύ, καλή χώνεψη», κατέληξε στη συζήτησή του με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή ο Δημήτρης Παπανώτας.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης, , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε μέσω Χ (Twitter) πως με λύπη του αναγκάζεται να εξαιρέσει από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα, «αν και σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ».

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τους ανθρώπους μας τους στηρίζουμε όταν όλοι τους χτυπάνε»

«Ο Δημήτρης, χθες που μίλησα εγώ μαζί του, ήθελε και από σήμερα αν γίνεται να επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του και στην καθημερινότητά του και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της πολιτικής, πριν καλά καλά το ανοίξει», είπε κατά την έναρξη της εκπομπής η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ενώ πρόσθεσε: «Θεωρήσαμε πιο σωστό να έρθει εδώ να πει κάποιες σκέψεις του, κάποια συναισθήματά του και θα είναι εδώ στην εκπομπή, στο τηλεοπτικό του σπίτι να μιλήσει για αυτά που έγιναν, για τα συναισθήματά του, για τις σκέψεις του. Από εκεί και πέρα θα ξεκουραστεί κάποιες μέρες και θα είμαστε εδώ να τα ξαναπούμε», ανέφερε η παρουσιάστρια για τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο του Alpha.

Αμέσως μετά το τέλος της κουβέντας τους, η Σταματίνα Τσιμτσιλή έστειλε ηχηρό μήνυμα στους τηλεθεατές: «Τους ανθρώπους μας τους στηρίζουμε, όταν όλοι τους χτυπάνε, γιατί αυτοί είμαστε και για αυτό επενδύουμε στους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας και δεν τους αλλάζουμε κάθε χρόνο σαν τα πουκάμισα», είπε όλο νόημα η παρουσιάστρια του Alpha με αφορμή το θέμα του Δημήτρη Παπανώτα.


Δημήτρης ΠαπανώταςΣτέφανος Κασσελάκηςευρωεκλογές 2024Σταματίνα Τσιμτσιλήειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςΣΥΡΙΖΑ