Πολιτική|19.04.2024 19:10

Ευρωεκλογές 2024: Live η ομιλία Κασσελάκη για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2024 παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας από το Κέντρο Πολιτισμού - Ελληνικός Κόσμος.

«Ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς. Να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια. Να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (...). Αυτό ήταν το σχέδιο. Δεν τους αφήσατε. Τους το χαλάσατε όλο, γιατί πήρατε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος κ. Κασσελάκης. 

«Είναι η μέρα που ανακοινώνουμε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ευρωψηφοδέλτιο που διαμορφώσατε για πρώτη φορά εσείς. Εσείς που δηλώσατε υποψηφιότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που ψηφίσατε από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είμαι περήφανος που η επιλογή πέρασε από τον πρόεδρο του κόμματος σε εσάς».

«Έρχομαι και εγώ να προσθέσω την τελική πινελιά», δήλωσε και πρόσθεσε: «Το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά, σαν τον Γιώργο Αυτιά».

«Δεν είμαι Μητσοτάκης να βάζω ακροδεξιά στοιχεία στο ψηφοδέλτιο»

«Θέλω να πω κάτι που αφορά όλους μας τους υποψήφιους, τα στελέχη μας, τους βουλευτές και μένα τον ίδιο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και της αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρχει μηδενική ανοχή», είπε έπειτα και τόνισε:

«Δεν είμαι Μητσοτάκης να βάζω ακροδεξιά στοιχεία στο ψηφοδέλτιο να κρατάω βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει αν βάλει το άρθρο ο ή η μπροστά από το όνομα ενός ανθρώπου με διαφορετικό προσανατολισμό από αυτόν».

«Εγώ έχω να πω σε όλο το σύστημα ένα πράγμα: διαστρεβλώστε, βαρέστε, χτυπήστε. Έχω μέσα μου δύναμη, αντοχές, απίστευτο πείσμα. Όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ (...). Χτυπήστε, δεν θα καταφέρετε τίποτα», είπε έπειτα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαι ίσος ανάμεσα σε ίσους (...). Δική μου ευθύνη είναι να κινητοποιώ την κοινωνία για να έρθουν κοντά μας και άλλοι. Και το βλέπετε αυτό στα think tank που ανακοινώσαμε και ανακοινώνουμε (...). Διαβάζω βιογραφικά και μένω με το στόμα ανοιχτό», τόνισε μετά.

«Θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα»

«Κατηγορούμε και καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική επίθεση, αλλά ναι, είμαστε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός για να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα. Ξεκάθαρα. Είμαστε υπέρ ενός παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει δίπλα δίπλα με το Ισραήλ και βέβαια στα δικά μας θέματα, καμία υποχώρηση. Ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να 'χει σαφή στόχευση. Καμία κίνηση για αποστρατικοποίηση των νησιών, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ». 

«Μια κυβέρνηση γεμάτη αρνητικές πρωτιές, όπως τις αρνητικές πρωτιές που παρουσιάζει η Eurostat», είπε έπειτα και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας. Δεν βγαίνει η εξίσωση (...). Έχετε πάρει ένα δείγμα των προτάσεών μας. Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε προτάσεις για κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής».

«Θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα», υπογράμμισε.

Οι 5 υποψήφιοι που προτείνει ο Κασσελάκης

  • Βενέρη Λυδία
  • Λεκατσά Μέλπω
  • Σίνου Δέσποινα
  • Κόρδατζη Βιολέτα
  • Παπαλαζάρου Βασίλειος

Δείτε live:

Ευρωεκλογέςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςευρωεκλογές 2024