Πολιτική|24.04.2024 06:25

Κασσελάκης: Στοχεύει σε δύο πρωθυπουργικές θητείες - Πάνω του η προεκλογική εκστρατεία

Νίκος Σβέρκος

Να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός για δύο θητείες επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Alpha σε συνέντευξη που θα προβληθεί το βράδυ της Πέμπτης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αστυπάλαια όπου παρέμεινε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του Instagram, επενδύοντας στην «αδιαμεσολάβητη» επαφή με το ακροατήριο, το οποίο διαβεβαίωσε: «Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα σας προδώσω». 

Επιχειρεί να χτίσει συναισθηματικούς δεσμούς με το κοινό του 

«Είμαι ένας από εσάς» και «δεν θα σας προδώσω ποτέ» είναι η φράση που διατυπώνει με κάθε ευκαιρία ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρώντας να οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Βασίζοντας την επικοινωνιακή του παρουσία στον συναισθηματισμό επανέλαβε τις συγκεκριμένες φράσεις σε ερωτήσεις χρηστών του Instagram, ενώ όπως είπε «έχω επιστρέψει στην πατρίδα για να προσφέρω».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε προς τους πολίτες που τον παρακολουθούν πως «είστε πολλοί και πολλές παραπάνω από όσο νομίζετε» και εκτίμησε ότι «ο κόσμος έχει πάθει μια εσωτερική πληγή με το 41% και δεν μπορεί να πιστέψει ότι είμαστε πλειοψηφία. Είμαστε περισσότεροι, μην χάνετε το κουράγιο σας, η αλήθεια είναι στην ψυχή μας». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως δεν περιορίστηκε σε ενέσεις αισιοδοξίας, αλλά φροντίζει να διατηρεί ανοικτούς διαύλους και με τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις lifestyle εκπομπές. Επέλεξε να απαντήσει σε ερώτηση που του απηύθυνε ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας σχετικά με το εάν θα καλέσει στο γάμο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έδωσε και συνέντευξη στην τηλεοπτική του εκπομπή. Λίγα 24ωρα νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, που ακολούθησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε τμήμα της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. 

Διπλή θητεία στο Μαξίμου και αδιαμεσολάβητη επαφή ως πρωθυπουργός 

Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να μεταδώσει όχι απλώς κλίμα αισιοδοξίας, αλλά να παρουσιαστεί ως πρωθυπουργός εν αναμονή. Γι αυτό και στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha είπε πως επιθυμεί να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός για δύο θητείες. Εμφανίζεται, δε, τόσο βέβαιος πως θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, που σε χρήστη του Instagram είπε πως «όταν γίνουμε κυβέρνηση, δεν θα μείνω μέσα στο κλειστό Μαξίμου, αλλά θα είμαι μαζί σας όσο το δυνατόν πιο αδιαμεσολάβητα».

Τίποτε δεν εμποδίζει την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανίζει εαυτόν ως αυριανό πρωθυπουργό. Στην Κουμουνδούρου έχει επιβληθεί νηνεμία στο δρόμο προς τις κάλπες, οποιαδήποτε διαφωνία περιορίζεται στα στενά όρια της Κουμουνδούρου, ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν έχουν στελεχική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Και την ίδια ώρα, την προεκλογική εκστρατεία έχει πάρει κυριολεκτικά πάνω του ο πρόεδρος του κόμματος, που παράλληλα υπόσχεται ότι ο ίδιος θα βρεθεί σε όποιον τόπο του υποδεικνύουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Νέα κόντρα με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή του Σπαρτιάτες 

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου της Κ.Ο. του, Σωκράτη Φάμελλου κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, ενώ ξέσπασε νέα κόντρα ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε υπόμνημα για να μπει φρένο στην κάθοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις προσεχείς ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «υπότροπο» τον ΣΥΡΙΖΑ για «τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών», ενώ η Κουμουνδούρου μέσω πηγών της επιτέθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη για τις διατάξεις του νόμου που έφερε μαζί με τη ΝΔ και «που διακρίθηκαν για τον ερασιτεχνισμό, την προχειρότητα και τελικά την ανεπάρκειά τους». «Η συχνότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σπεύδει να πιάσει το  αφηγηματικό “νήμα” από εκεί που το αφήνει η?ΝΔ,?το?εκθέτει κατέληγαν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειωτέον ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δήλωση εχθές, υποστηρίζοντας ότι «προκύπτει ανενδοίαστα κώλυμα του συνδυασμού?“ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” για την ανακήρυξη και συμμετοχή του στις προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς ο πραγματικός αρχηγός του (Κασιδιάρης) έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση». Επισήμανε, δε, πως «η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι εμφανής και πολυεπίπεδη. Πιστεύουμε ότι ο Άρειος Πάγος θα πράξει το σωστό προστατεύοντας τη Δημοκρατία και περισώζοντας το κύρος της εκλογικής διαδικασίας». 

Σωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑπρωθυπουργόςΣτέφανος ΚασσελάκηςΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024ειδήσεις τώρα