Τζουμάκας μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Όλοι μαζί προχωράμε σε συμπόρευση
NewsroomΜε τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο άλλοτε υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας.
Ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε ότι «προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζουμάκα
«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση μας σήμερα ήταν σε πνεύμα αμοιβαιότητας, συμπόρευσης και διεύρυνσης της συνεργασίας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτική εξέλιξη .Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά. Εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών τους, οι Έλληνες ζουν στο βιοτικό επίπεδο του 1977, η χώρα υπέστη μεγάλη βλάβη, έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχασε πάνω από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις , έχασε πάνω από ένα τρις σε εμπορικές αξίες, το 80% των Ελλήνων έχασαν το 60% των εισοδημάτων τους. Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν και οδήγησαν την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Το μέλλον της χώρας δεν είναι οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη κρίση . Ξανά στην αντιπολίτευση. Εκεί είναι η θέση τους. Προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες. Για την έξοδο από τη κρίση για τη Νίκη».
- Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας
- Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον νεκρό στη Νέα Πέραμο: Η αρπαγή, οι ένοπλοι, το τατουάζ και το παλαιότερο φονικό
- Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» – Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος
- Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»