Πολιτική|25.04.2024 20:27

Μητσοτάκης: Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό το περιστατικό βίας στη Βουλή

Newsroom

Καταδίκασε το πρωτοφανές περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Φλώρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το περιστατικό «ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό». «Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ» εξήγησε ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής «για την πολύ γρήγορη αντίδρασή του» Και επεσήμανε: «Με ρύθμιση της ΝΔ βρέθηκαν εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες».

Έκανε λόγο για «ανάχωμα Δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα». Για τους Σπαρτιάτες ανέφερε, ακόμη: «Οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός διαδικασίας από τον Άρειο Πάγο μετά από ρύθμισή που προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε, είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις και ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με τις προσελεύσεις πολιτικών στους ιερούς ναούς, ενόψει του Πάσχα. 

Κωνσταντίνος Φλώροςευρωεκλογές 2024Κυριάκος Μητσοτάκηςακροδεξιάειδήσεις τώραΕυρωεκλογές