Πολιτική|27.04.2024 11:54

Καλλιάνος: Ο γιατρός αρνείται ότι πήρε φακελάκι 500 ευρώ και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Newsroom

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου του πατέρα του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Ο βουλευτής χθες καταγγέλλοντας για ακόμα μία φορά  τραγικές συνθήκες νοσηλείας και λάθη του προσωπικού, ισχυρίστηκε ότι ο έδωσαν φακελάκι 500 ευρώ στον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του. 

«Η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη επειδή τον χειρούργησε μέσα στο δωμάτιο να του δώσει ένα χρηματικό ποσό αντί να του κάνει ένα άλλο δώρο», είπε και διευκρίνισε ότι ο γιατρός ουδέποτε ζήτησε χρήματα. 


« Όταν πέθανε, του έστειλα μήνυμα και του είπα ''το δώρο που σας έκανε η μητέρα μου να το επιστρέψετε'' και μου απάντησε ''θα έπρεπε να ντρέπεστε''’»,  συμπλήρωσε. 

«Το πήρε ευχαρίστως»

Για το φακελάκι μίλησε και η μητέρα του βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας, λέγοντας «ο γιατρός το πήρε ευχαρίστως. Το πήρε για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας». 

«Δεν είχαν ούτε σεντόνια. Βίωσα πολύ άσχημες καταστάσεις. Ο άνθρωπος είχε δύσπνοια κι εμείς ακούγαμε ένα "πάμε καλά", μέχρι κι εγώ τον πίστεψα. Μας έλεγαν "θα βγείτε κάποια στιγμή"», συμπλήρωσε.

Αρνείται ο γιατρός πήρε φακελάκι

Από την πλευρά του ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής αρνείται κατηγορηματικά ότι πήρε φακελάκι και προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο», σημειώνουν οι δικηγόροι του σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν ότι «πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς».

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

ΣΥΡΙΖΑ: O Γεωργιάδης θα συνεχίσει να πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία;

Απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τα όσα κατάγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το τα το ΕΣΥ καταρρέει. 

«Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, το ΕΣΥ καταρρέει, γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνάνε τα όριά τους. Τώρα που ακόμα και οι συγγενείς βουλευτή της ΝΔ περιγράφουν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και παραδέχονται ότι έδωσαν φακελάκι 500 ευρώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τι θα κάνει; Θα συνεχίσει ατάραχος να πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία και να ψελλίζει δικαιολογίες για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το σύστημα Υγείας οι πολιτικές του;», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ανακοίνωση. 

Νέα ΔημοκρατίαΓιάννης ΚαλλιάνοςφακελάκιΝοσοκομείο ΑττικόνΆδωνις ΓεωργιάδηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα