Πολιτική|08.05.2024 14:51

Ράμα στην Αθήνα: Αντιδράσεις για την προεκλογική φιέστα - Η πρόθεση της κυβέρνησης

Newsroom

Αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί η προεκλογική εκστρατεία του Εντι Ράμα που ξεκινά από την Αθήνα, την ώρα μάλιστα που το ζήτημα φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη παραμένει ανοιχτό με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να παραμένει στη φυλακή την ώρα που είνει υποωήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ενημέρωσε για τις προθέσεις του ένα βίντεο που ανήρτησε στο facebook, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από όλες τις κατευθύνσεις.

Άλλωστε οι σχέσεις Αθήνας - Τιράνων βρίσκονται σε χαμηλό βαρομετρικό μετά τη φυλάκιση Μπελέρη, με την ελληνική κυβέρνηση να συνδέει το θέμα με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και την Κομισιόν να επιμένει ότι το θέμα είναι διμερές.

Σφοδρές αντιδράσεις

«Προσωπικά με ενοχλεί. Με ενοχλεί και αισθητικά γιατί θεωρώ ότι δεν είναι δημοκρατικός πολιτικός ανέφερε στο OPEN, ο Γιάννης Λοβέρδος.

«Αυτό που πρέπει να ενοχλεί είναι εάν αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αποτέλεσμα υπόγειας συνεννόησης στην εξωτερική πολιτική τη χώρας και γίνεται εν κρυπτώ...» ανέφερε από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απομόνωση των θέσεων της Ελλάδας. «Οι λαλίστατοι υπουργοί της ΝΔ που έλεγα ότι θα έχουν λήξει το θέμα σε 6 μήνες κρύβονται πίσω από άλλα θέματα» ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης στο OPEN.

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το OPEN, η Αθήνα δεν έχει ακόμη αντιδράσει επίσημα στα σχέδια του Εντι Ράμα, ωστόσο δεν φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση από την Ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωσηΣτελέχη πάντως της κυβέρνησης διαρρέουν ότι είναι ιδιωτική επίσκεψη και δεν έχει ζητήσει να συναντήσει κανέναν επίσημο.



Φρέντυ ΜπελέρηςΈντι Ράμαειδήσεις τώραΑλβανίαΝέα Δημοκρατία