Πολιτική|12.05.2024 10:39

Ράμα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ομιλία στο Γαλάτσι - Το πρόγραμμά του

Newsroom

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε μια ιδιωτική επίσκεψη, κατά την οποία θα απευθύνει ομιλία στους συμπατριώτες του στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Το πρόγραμμα του Έντι Ράμα

Τον Έντι Ράμα συνοδεύουν περίπου 150 άτομα, μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, βουλευτές και δημοσιογράφοι.

Η ομιλία του πραγματοποιείται στο Γαλάτσι και αναμένεται να αναχωρήσει για την Αλβανία, περίπου στις 18:00- 19:00.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός παρουσιάζει την επιστολή ψήφο στους ομοεθνείς του και θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα. Ο χώρος νοικιάστηκε από την αλβανική πρεσβεία, με την σύμβαση να λήγει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Εκτιμάται πως συγκεντρώθηκαν 5.000 -6.000 Αλβανοί δηλαδή το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με χορούς και τραγούδια από Αλβανούς καλλιτέχνες.


Στις 16:00 έχει προγραμματιστεί το γεύμα, ενώ στις 18:00 αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Για την σημερινή ομιλία του Ράμα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Παράλληλα η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Φυσικά ενεργοποιείτε και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ και για την ομαλή διεξαγωγή γης εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, επί ποδός είναι περίπου 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα γίνεται και έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου, στο οποίο η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και παρακολούθηση στα social media.

Ενόχληση της Αθήνας για τον Ράμα

Η επίσκεψη αυτή του Ράμα έρχεται σε μια ιδιαίτερη χρονικά συγκυρία, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές και ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χτεσινές δηλώσεις του δεν έκρυψε την ενόχληση της Αθήνας για το ταξίδι αυτό. Όπως είπε: «η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, η οποία έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και προφανώς κανείς δεν θα απαγόρευε ποτέ σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει και να κάνει μία ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας, για να μιλήσει στους ομοεθνείς του» και προσέθεσε πως το θέμα πήρε λίγο μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ όση πραγματικά του αξίζει.

Υπογράμμισε βέβαια πως «αν με ρωτάτε τώρα εάν ο χρονισμός αυτής της επίσκεψης, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και με ανοιχτά ζητήματα τα οποία αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, είναι ο κατάλληλος, θα σας πω κι εγώ ότι δεν είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος. Αλλά, από εκεί και πέρα, μην του δίνουμε και μεγαλύτερη σημασία».

επίσκεψηΑλβανίαΈντι ΡάμαΓαλάτσιειδήσεις τώρα