Τουρκία και Γεωργία συζητούν και δεσμεύονται για το Μεσαίο Διάδρομο: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο»
Μαρία ΖαχαράκηΣε μια κίνηση ενίσχυσης της συνεργασίας της με τον περιφερειακό της χώρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Irakli Kobakhidze, στην Άγκυρα. Οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν στη λειτουργία του σιδηροδρόμου Μπακού-Τιφλίδα-Καρς, «τη ραχοκοκαλιά του Μεσαίου Διαδρόμου που ζωντανεύει τον ιστορικό Δρόμο του Μεταξιού στις ράγες», όπως σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, τόνισε την υποστήριξη της Τουρκίας προς τη Γεωργία σε ζητήματα κυριαρχίας και σταθερότητας, επισημαίνοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την αύξηση του διμερούς εμπορίου.
Οι συνομιλίες περιλάμβαναν επίσης σημαντικά διεθνή θέματα, όπως η κατάσταση στη Γάζα, υπογραμμίζοντας το ρόλο της διεθνούς κοινότητας στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διπλωματίας.
- Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας - Η απόφαση Χαρδαλιά και οι 5 περιοχές σε «Red Code»
- Μακρόν κατά Τραμπ: Η Ευρώπη προτιμά τον σεβασμό και όχι τους νταήδες - Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το «μπαζούκα»
- Ζάκυνθος: Μαθητής πήγε στο σχολείο με πιστόλι - Προσήχθησαν ο ίδιος και ο πατέρας του
- Μικέλα Χαρτουλάρη στο ethnos.gr: «Η νέα γενιά δεν έχει χώρο να ζήσει, να διαμαρτυρηθεί - Πνίγεται ανάμεσα σε υψηλά ενοίκια και κρατική βία»