Σκηνικό πόλωσης με Novartis και Πετσίτη στη Βουλή
Γεράσιμος ΛιβιτσάνοςΝέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ. κλιμακώνουν την επιθετική ρητορική τους μετά τα δημοσιεύματα για την Αναστασία Ξεπαπαδέα, την οποία συνδέουν με την υπόθεση Πετσίτη. Την ίδια στιγμή όμως η υπόθεση Novartis αναμένεται – ίσως και σήμερα – να μπει δυναμικά στο προσκήνιο με την κατάθεση δικογραφίας στην Βουλή, που πιθανότατα θα εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα η ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛ, Θ.Παπαθεοδώρου στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Ζητά την παραίτηση της επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς, επικαλούμενος και δημοσιεύματα που την εμπλέκουν με τον δικηγόρο Αρ.Αρτεμίου, τα οποία όμως η ίδια έχει διαψεύσει. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένονται και από την Ν.Δ.
Η δικογραφία της υπόθεσης Νοvartis, εφόσον έρθει στην πολιτική επικαιρότητας θα αθροιστεί με την εισαγγελική δίωξη, για τα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων. Θα ενισχυθεί έτσι το κυβερνητικό αφήγημα που κάνει λόγο για εκτεταμένη διαφθορά που οδήγησε την χώρα σε 3 διαδοχικά μνημόνια.
- Σκληραίνει στάση το Ιράν: Πύραυλοι, drones και «σφράγισμα» διαρκείας στα Στενά του Ορμούζ
- Εκτελεστές, παγίδες και ένα απίστευτο σχέδιο διαφυγής: Όλες οι απειλές δολοφονίας του Τραμπ
- «Hot - Dry - Windy»: Σε Red Code Αττική, Αργολίδα, Λέσβος, Βοιωτία και Εύβοια - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
- Μαγικές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου - Εκατομμύρια μάτια στραμμένα στον ουρανό