Πολιτική|09.04.2019 07:04

Νέα Δημοκρατία: Ψάχνουν τον 42ο πριν τη «φιέστα»

Σπύρος Μουρελάτος

Στη μεγάλη εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής, όπου θα παρουσιαστούν οι 42 γαλάζιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ρίχνει το βάρος της η Πειραιώς. Στην παρουσίαση, που θα προσλάβει εκ των πραγμάτων πανηγυρικό χαρακτήρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό, όπου κατά πληροφορίες θα υπογραμμίσει την ισχυρή δόση ανανέωσης, αλλά και την αμφίπλευρη διεύρυνση, που επιχειρείται μέσω της γαλάζιας ευρωλίστας.

Εν αναμονή, άλλωστε, της ανακοίνωσης των τριών τελευταίων υποψηφίων, πιθανότατα αύριο Τετάρτη, το ερωτηματικό παραμένει ποια θα πλαισιώσει τον ανεξάρτητο βουλευτή και προερχόμενο από το Ποτάμι, Γιώργο Αμυρά και την δημοσιογράφο, Βίκυ Φλέσσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς «ακτινογραφούσαν» έως χθες βράδυ διάφορες εναλλακτικές με τις πληροφορίες να τοποθετούν την οριστικοποίηση της 42ης υποψηφιότητας εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα, τα ιδιαιτέρως…κολακευτικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευρήματα όλων ανεξαιρέτως των δημοσκοπήσεων, αλλά και οι χαμηλή πτήση, που πραγματοποιεί προς ώρας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να εφησυχάζουν το Μοσχάτο. Στο πνεύμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο σε Πάρο και Νάξο, ενώ έως την Μεγάλη Εβδομάδα σχεδιάζονται κατά πληροφορίες ακόμη δύο περιοδείες σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό.

Στην πρώην πλέον Περιφέρεια του Κώστα Μπακογιάννη, η ΝΔ κινητοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, ώστε να διατηρήσει γαλάζιο το χρώμα της Στερέας Ελλάδος με τον υποψήφιο της Φάνη Σπανό, ενώ στην Θεσσαλία όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως ο Κώστας Αγοραστός θα ανανεώσει για τρίτη συνεχόμενη φορά την θητεία του.

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης