Πολιτική|09.04.2019 07:12

«Πόλεμο» στην αποχή κηρύσσει το Ποτάμι

Φώφη Γιωτάκη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζοντας τις περιοδείες ανά την Ελλάδα με το οικολογικό βανάκι του κόμματος, επενδύει στην αυθόρμητη επαφή με τον κόσμο, στην ανταλλαγή προβληματισμών και στις συζητήσεις με ανθρώπους, που όπως λέει, δεν προέρχονται από κομματικούς μηχανισμούς. Σε αυτές τις συζητήσεις, παροτρύνει σε κάθε ευκαιρία τον κόσμο να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν γιατί «η επόμενη Ευρωβουλή, θα κρίνει εάν θα πάμε προς μία ανοικτή και πιο ενωμένη Ευρώπη και τελικά αν θα επικρατήσουν οι καταστροφικές δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού ή όχι».

Το σύνθημα λοιπόν που επαναλαμβάνει στους «σταθμούς» της περιοδείας του, είναι ένα βροντερό «όχι» στην αποχή και σε μια φοβική Ευρώπη.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε χθες από την Λάρισα, όπου περιόδευε ότι και το ψηφοδέλτιο του Κινήματος φανερώνει την κατεύθυνση «για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αφού το Ποτάμι είναι ξεκάθαρα το πλέον φιλοευρωπαϊκό κόμμα».

Το γεγονός δε, ότι υποψήφιοι με το Ποτάμι ευρωβουλευτές, είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες με βαθιά γνώση των θεμάτων που συζητούνται στην Ευρώπη, θα γίνει, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, αντιληπτό εν τέλει και από τους ψηφοφόρους, κυρίως από εκείνους που σιχαίνονται τις ιδεοληψίες, έχουν απογοητευτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δεν επιθυμούν την επιστροφή στην πεπατημένη του κομματισμού και των παρωχημένων μυαλών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και το επιτελείο του πιστεύουν άλλωστε ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές θα «διαψευστεί» στην πράξη το χαμηλό βαρομετρικό στις δημοσκοπήσεις, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των αναποφάσιστων “βλέπει” προς την Σεβαστουπόλεως.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και την κάθοδο του Ποταμιού στις κάλπες ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε στην Λάρισα ότι πιστεύει σε μια διακυβέρνηση, η οποία θα εμπεριέχει πολύ Ποτάμι στην άποψη. «Εμείς θα παραμείνουμε μια ανόθευτη κεντρώα, προοδευτική, τολμηρή φωνή στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Το ΠοτάμιΣταύρος Θεοδωράκης