Πολιτική|10.04.2019 17:01

Γιώργος Αμυράς: Mια προαναγγελθείσα προσχώρηση στη ΝΔ

Γιάννης Πολίτης

Η τελευταία πράξη μίας προαναγγελθείσας προσχώρησης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς ο Γιώργος Αμυράς είναι μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες που ήθελαν το τελευταίο διάστημα τον κ. Αμυρά να είναι υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώθηκαν το πρωί, καθώς ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής παραιτήθηκε από το αξίωμά του και τη θέση του παίρνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ο ίδιος ο κ. Αμυράς με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «δεν προτίθεται να κάνει «χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή. Πιστός στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, παραιτούμαι από τη θέση του βουλευτή και παραδίδω την έδρα μου στο Ποτάμι με το οποίο είχα πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί ότι στις Ευρωεκλογές του 2014 ο Γιώργος Αμυράς ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκλέξει 5 ευρωβουλευτές ενώ ο ίδιος ο δεύτερος επιλαχών με 114.449 σταυρούς. 

Ο κ. Αμυράς μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό ήταν οι δύο βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το Ποτάμι με αποτέλεσμα να πάψει να υφίσταται ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Επιτέλους κάποιος που έκανε το αυτονόητο» 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε με θετικό τρόπο την απόφαση του Γιώργου Αμυρά να παραιτηθεί από βουλευτής και να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι.  Παράλληλα, ο  επικεφαλής του Ποταμιού καλωσόρισε την είσοδο της Αντιγόνης Λυμπεράκη στη Βουλή. 

«Επιτέλους να & ένας που κάνει το αυτονόητο. Φεύγει & πριν πάει επισήμως σε άλλο κόμμα παραδίδει την έδρα στο Ποτάμι, στους ψηφοφόρους του Κινήματός μας στη Β' Αθηνών. Καλώς ήρθες Αντιγόνη Λυμπεράκη. "Μια αστραπή η ζωή μας...μα προλαβαίνουμε" που έλεγε ο "παππούς" μας ο Καζαντζάκης», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Τwitter. 

T

Αντιγόνη Λυμπεράκη: Η ψύχραιμη φωνή του Ποταμιού δυναμώνει

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη με γραπτή της δήλωση αφήνει αιχμές για την «καθυστερημένη παραίτηση» του Γιώργου Αμυρά, ενώ προσθέτει ότι «σε μια συγκυρία που επανακάμπτει ο διχαστικός και στείρος δικομματισμός, έχει σημασία να ακούγεται καθαρά η ψύχραιμη φωνή που ήταν και είναι το Ποτάμι». Παράλληλα γνωστοποιεί ότι παραιτείται από τη γενική διεύθυνση της «SolidarityNow σε κρίσιμη στιγμή για το προσφυγικό».

«Η καθυστερημένη παραίτηση του Γιώργο Αμυρά διορθώνει μια αδικία. Οι πολίτες της Β’ Αθήνας που ψήφισαν το Ποτάμι μπορούν τώρα να αποκτήσουν ξανά εκπροσώπηση στην Βουλή. Οφείλω λοιπόν να βάλω σε δεύτερη μοίρα προσωπικές επιδιώξεις και προγραμματισμούς. Σε μια συγκυρία που επανακάμπτει ο διχαστικός και στείρος δικομματισμός, έχει σημασία να ακούγεται καθαρά η ψύχραιμη φωνή που ήταν και είναι το Ποτάμι», ανέφερε.

Γιώργος ΑμυράςΑντιγόνη ΛυμπεράκηΣταύρος Θεοδωράκης