Πολιτική|11.04.2019 12:21

Στηρίζει Λοβέρδο το ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis

Φώφη Γιωτάκη

«Πόλεμο» στο κυβερνών κόμμα για την επίθεση που εξαπέλυσε στο Κίνημα Αλλαγής -με αφορμή την «κλήση» του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis- κηρύττει η Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για επιχείρηση διαπόμπευσης και πολιτικής εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων

Ηγεσία και στελέχη εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει στην «διαιώνιση» της σκανδαλολογίας, προσδοκώντας ότι η διάρκεια της συζήτησης μέχρι τις εκλογές, θα φθείρει την εικόνα του ουσιαστικού του αντιπάλου και θα περιορίσει την απήχησή του στο κεντροαριστερό εκλογικό ακροατήριο.

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν επικρατεί προβληματισμός στην Χαριλάου Τρικούπη για την διαχείριση της κατάστασης, ωστόσο κορυφαία στελέχη πιστεύουν για το «υπαρκτό σκάνδαλο» ότι πολύ σύντομα «η σκευωρία  θα καταπέσει» -κι ότι με την κίνηση του ΚΙΝΑΛ να ζητήσει σύσσωμο την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα αρχίσει  να αποκαλύπτεται στο σύνολό του το σχέδιο επαναφοράς της σκανδαλολογίας προς εκμετάλλευση στην προεκλογική περίοδο.

«Στην πρώτη φάση, η υπόθεση προαναγγέλθηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα, μια μέρα μετά τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό». Στη δεύτερη φάση η «NOVARTIS» ξανάρχεται, μετά την κατάρρευση των «γεφυρών και του απολύτως επιτυχημένου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ», υποστηρίζει με υπαινικτικό ύφος ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Μ. Χριστοδουλάκης ο οποίος αφήνει αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για την στρεβλή συζήτηση γύρω από την υπόθεση της Novartis. Αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις κυλιούνται μέσα στις λάσπες για να παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Και μαζί με αυτό, κουβαλάνε νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Ο Σπύρος Λυκούδης είναι επίσης της άποψης ότι η άγρια σύγκρουση των κομμάτων δεν συμβάλει στην αποσαφήνιση του σκανδάλου, αντιθέτως οδηγεί σε εκτράχυνση της πολιτικής ζωής. «Φαίνεται όμως πως αυτοί που επιχειρούν την ποινικοποίηση πιστεύουν πως μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερα αποτελέσματα», λέει χαρακτηριστικά.

Ανδρέας ΛοβέρδοςNovartisΚΙΝΑΛ