Πολιτική|11.04.2019 16:49

Novartis: Στην Βουλή την Παρασκευή (19/4) η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Κατερίνα Τζαβάρα

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να συζητηθεί η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πιθανότητα να συζητηθούν στην ίδια συνεδρίαση συνολικά πέντε περιπτώσεις άρσης ασυλίας βουλευτών φερόμενων ως εμπλεκομένων στην ίδια υπόθεση.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας τοποθετείται την αμέσως επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος έχει δημόσια ταχθεί υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Σε ενημέρωσή του προς του κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επεσήμανε -επιβεβαίωσε ουσιαστικά- ότι την ερχόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας για να εξετάσει περιπτώσεις άρσης ασυλίας βουλευτών στις οποίες θα περιλαμβάνεται και εκείνη για την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Άλλες περιπτώσεις είναι εκείνες των Πάνου Καμμένου με Κουρτάκη, Αδ. Γεωργιάδη κατά Π. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, Μάριου Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις, Αριστείδη Φωκά για ψευδή καταμήνυση. Την Παρασκευή, το θέμα περάσει στην Ολομέλεια.

ΒουλήΑνδρέας ΛοβέρδοςNovartis