Πολιτική|12.04.2019 08:27

Οργή για το «άνοιγµα» Κουρουµπλή στον Αµβρόσιο

Βούλα Κεχαγιά

Στην... ανεκτικότητα που πρέπει να δείχνει η ∆ηµοκρατία απέδωσε ο Παναγιώτης Κουρουµπλής την πρωτοβουλία του να συναντηθεί µε τον ακραίο για τις απόψεις του µητροπολίτη Αµβρόσιο, στο πλαίσιο της προσωπικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Η «τυχαία», κατά την εξήγηση του πρώην υπουργού, συνάντησή του µε τον µητροπολίτη Καλαβρύτων προκάλεσε οργή στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, δεδοµένου ότι ο Αµβρόσιος όχι µόνο έχει καταραστεί µε λιβελλογράφηµά του τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως διότι πολλάκις έχει γίνει εκφραστής απόψεων που ταυτίζονται µε εκείνες της Χρυσής Αυγής.

Τροφή για σχόλια

Ως εκ τούτου η εγκάρδια συνάντηση Κουρουµπλή - Αµβροσίου εν µέσω προεκλογικής περιόδου -όπως αποτυπώθηκε και από τις φωτογραφίες που αρχικώς τη συνόδευσαν- έδωσε τροφή στην αντιπολίτευση να ισχυρίζεται πως η δήθεν µάχη της κυβέρνησης κατά των δυνάµεων της ακροδεξιάς χάθηκε σε µερικά κλικ που προσέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντώντας τον ακραίο µητροπολίτη. Ακόµη και αν ο πρώην υπουργός αναγκάστηκε να κατεβάσει τις φωτογραφίες που ανέβασε στα social media για να διαφηµίσει τη συνάντησή του µε τον Αµβρόσιο, προκάλεσε ζηµιά στο εγχείρηµα του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία, η φιλοσοφία του οποίου εστιάζεται στην αντίδραση των προοδευτικών δυνάµεων απέναντι στους ακραίους.

Οι αναρτήσεις εξαφανίστηκαν από τους προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασµούς Κουρουµπλή έπειτα από τηλεφώνηµα που του έκανε ο γραµµατέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εντόπισε τον υποψήφιο εν µέσω της περιοδείας του.

- «Καλά, τι είναι αυτά που κάνεις;» φέρεται να είπε ο Σκουρλέτης στον πρώην υπουργό, θυµίζοντάς του αρχικώς ότι ο Αµβρόσιος είναι ένας από τους πιο σκληρούς πολέµιους του πρωθυπουργού.

- «Μα τυχαία τον συνάντησα» φέρεται να απάντησε εκείνος, επιχειρώντας να υποβαθµίσει το θέµα.

- «Τις φωτογραφίες τυχαία τις ανέβασες στο Twitter;» συνέχισε ο Σκουρλέτης, για να εισπράξει την ακόλουθη απάντηση: - «Η ∆ηµοκρατία είναι ανεκτική και έχει την υπεροχή να µιλάει και στον Αµβρόσιο».

- «Εγώ ξέρω ότι έχει καθυβρίσει τον πρωθυπουργό. Κοίταξε να το διορθώσεις» ήταν η αντίδραση του γραµµατέα. Σηµειωτέον ότι ο Αµβρόσιος είχε γράψει στο blog του πως «ο άθεος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού», υποστηρίζοντας µάλιστα ότι «η αθεΐα του Τσίπρα ευθύνεται για τις πυρκαγιές».

Μία από τις κατηγορίες του µητροπολίτη ήταν επίσης ότι «ο Τσίπρας περιφρόνησε το Μυστήριο του χριστιανικού γάµου, αφού συζεί αστεφάνωτος µε τη φιλενάδα του κυρία Μπέττυ ή Περιστέρα». Επίσης του χρέωσε ότι επί πρωθυπουργίας του... εξαπλώθηκε ο γυµνισµός!

Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΑμβρόσιοςΠάνος Σκουρλέτης