Πολιτική|13.04.2019 10:56

ΝΔ: Ψηλά στην ατζέντα το θέμα της αντιμετώπισης της βίας

Σπύρος Μουρελάτος

Στο πνεύµα αυτό και στον απόηχο των προχθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, ο πρόεδρος της Ν∆ αξιοποίησε τη χθεσινή οµιλία του στη διηµερίδα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) ώστε να στείλει εκ νέου µήνυµα µηδενικής ανοχής στη βία, τονίζοντας: «Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κοµµατικής ταυτότητας, να µπει ένα τέλος στο καθεστώς ανοµίας.

Η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχει ξεφύγει και το άβατο έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων». Ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης υπογράµµισε ότι µε την αυριανή κυβέρνηση της Ν∆ τα άβατα τελειώνουν και καταργείται το άσυλο εγκληµατικότητας στα πανεπιστήµια. Συµπλήρωσε, µάλιστα, πως ύψιστη προτεραιότητα της προγραµµατικής πρότασης του κόµµατός του είναι η κατάργηση του νόµου Παρασκευόπουλου και ο διαχωρισµός των σκληρών ποινικών και των τροµοκρατών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. ∆εσµεύθηκε, τέλος, για την επανίδρυση της οµάδας ∆ΕΛΤΑ ταχείας επέµβασης, αλλά και της οµάδας ∆ΙΑΣ.

Οι συμβολισμοί

Κατά τα άλλα, η οµιλία του είχε έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, καθώς ο πρόεδρος της Ν∆ επέµεινε ότι εν όψει των κρίσιµων εκλογικών αναµετρήσεων των επόµενων µηνών είναι υψηλού συµβολισµού η σύγκρουση προόδου και συντήρησης, αλήθειας και ψέµατος, που εκπροσωπούν αντίστοιχα Νέα ∆ηµοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. «Η φιλελεύθερη σκέψη φαίνεται ότι είναι η κόκκινη γραµµή µεταξύ του πραγµατικού προοδευτικού και του αντιδραστικού. Οι αυτόκλητοι προοδευτικοί αποδεικνύονται θλιβεροί ρακοσυλλέκτες του παρελθόντος» σηµείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν∆, σε συνάντηση που είχε µε εκπροσώπους ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφέρθηκε εκ νέου στο σχέδιό του για την αναβάθµιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Η πρόταση της Ν∆ περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, την άµεση αποκλιµάκωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, µε στόχο να φθάσει στο 11% σε δευτερεύοντα χρόνο, αλλά και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, που το «γαλάζιο» επιτελείο εκτιµά ότι θα καταστήσει ακόµη πιο ανταγωνιστικές τις προσφερόµενες υπηρεσίες. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε µε θέρµη υπέρ της πρακτική σύναψης κλαδικών συµβάσεων εργασίας, ύστερα από ελεύθερες διαπραγµατεύσεις ανάµεσα σε εργοδοσία και εργαζοµένους, οι οποίες προβλέπουν υψηλότερες αµοιβές από τις αντίστοιχες συλλογικές, ώστε το µέρισµα της επιτυχίας να διαχέεται σε όλους τους υπαλλήλους κάθε επιχείρησης

Νέα Δημοκρατία