Μεϊμαράκης: Τιμητική για τη χώρα η πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης
NewsroomΑντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ότι η πρόταση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα, είναι τιμητική για την χώρα.
Αρκετοί είναι αυτοί που σχολίασαν ότι με τέτοιες δηλώσεις δεν γίνεται αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και η αλήθεια είναι ότι ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, φρόντισε να διατυπώσει το σχόλιό του με αρκετές επιφυλάξεις.
Ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση της πρότασης «εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως, η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».
Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της κι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.
- Άμεση ανάλυση: Το τετ α τετ Τραμπ - Ερντογάν, τα πολλαπλά μηνύματα και οι υποσχέσεις
- Η «ακτινογραφία» της ψήφου: Σε ποιες ομάδες διατηρεί σαφές προβάδισμα η Ν.Δ.- Πόσοι θέλουν πολιτική αλλαγή
- Εξιχνιάστηκε δολοφονία μετά από 41 χρόνια: Τα στοιχεία 644 χιλιόμετρα μακριά που «έδεσαν» την υπόθεση
- Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα